Hlavní obsah

Blondýna se ztratila při závodech. Jako ze starého vtipu...

Miami

Jeden starý vtip o blondýnkách tvrdí, že na běh na sto metrů potřebují vedle treter a dresu taky mapu a kompas. Určitě si říkáte, že je klasicky značně přitažený za vlasy. Jenže skutečnost jako by tomuto vtipu z oka vypadla ‒ prostě se to vážně stalo. V Americe. Jen to nebyla stovka, ale půlmaratón. Jedné blondýnce se tam podařilo zabloudit tak, že ji záchranáři našli až po dvanácti hodinách.

Foto: Profimedia.cz

Pane bože, kde to jsem, co to je?!

Článek

Americká blondýna Melissa vyrazila na svůj první půlmaratónský běh v životě ‒ a hned to málem skončilo katastrofou. Trail Hog Run představuje plnohodnotný terénní půlmaratón s divokým prasetem ve znaku. Snad to není jen pro Bivoje, řekla si Melissa a bez jakékoli špatné předtuchy se postavila na start. 21,1 kilometru se jí ale málem stalo osudným.

37letá blondýnka se na Floridě ztratila. Asi po čtyřech úspěšně absolvovaných kilometrech závodu ztratila náhle orientaci. V dohledu nebylo žádné traťové značení. V naději, že se ještě někde objeví, pokračovala Melissa zvesela v běhu. Doufala, že by přeci jen mohla být na správné trati.

Jenže nebyla. Původní, správné trati se neustále vzdalovala, až se nakonec zcela ztratila na rozsáhlém území plném náročného terénu. Melissa sice s sebou měla mobil, záchranu si z něj ale přeci jen zavolat nemohla. A nebylo to tím, že nedokázala odemknout displej, protože se nedokázala „Uvolnit", jak po ní přístroj požadoval. Její baterie se bohužel vybila.

Manžel i pořadatelé poněkud zneklidněli, když Melissu vyčkávali v cíli, a ona se nikde neobjevila. Byla vyhlášena rozsáhlá pátrací akce a záchranářům se podařilo Melissu objevit až dvanáct hodin po jejím zmizení mnoho kilometrů od původní cesty. Ta ale brala vše s humorem. A okamžitě se přihlásila na další půlmaratón začátkem příštího roku. Nejsme asi sami, kdo Melisse přeje, aby tentokráte vše proběhlo hladce. A jako bychom z dálky viděli pořadatele horlivě přikyvovat...

Už se vám někdy stalo, že jste se při závodě ztratili?
Ano, šlo to rychleji, než jsem myslel/a.
38,3 %
Ne. A není to tím, že jsem ještě žádný závod neběžel/a!
61,7 %
Celkem hlasovalo 2450 čtenářů.

Reklama

Související témata: