Hlavní obsah

TEST: Jarní dámská jízda ve větrovce Mizuno BT Premium Windtop

Praha

V období, kdy nás zmáhá jarní únava a nezmary počasí, se daří nejen běžcům, kteří již konečně nemusí klouzat po ledových cestách – ale i virům, pro něž je naše zimou oslabené tělo vcelku snadnou kořistí. Závody klepou na dveře - a komu by se právě nyní chtělo padnout s rýmičkou? Sama, ač poměrně otužilá, jsem na to v minulosti párkrát doplatila především při delších bězích, kdy ve vesničkách jelo už jaro na plné obrátky – se sluníčkem, zpěvem ptáků a krokusy na zahrádkách – a v lese ještě vládla zima: se zbytky sněhu a chladem čišícím ze skal a zákoutí, kam se slunce nepodívá. A s velkým teplotním rozdílem – ve vsi to bylo na tričko a v lesích na bundu. A tak vychytané kousky, jaké vám nyní mohu nabídnout, v té době teprve začínaly. Možná tedy budete chtít provětrat nejen šatník, ale i sebe: Přivítejte jaro a odolejte nástrahám předjarního počasí právě s touto vychytanou větrovkou!

Foto: mizuno.com

Větrovka Mizuno Premium Windtop

Článek
Fotogalerie

O tom, že to Japonci umí, nás značka Mizuno úspěšně přesvědčuje již mnoho let. A nezklamala ani letos. Tato ultralehká a velmi příjemná bunda je promyšlená do každého detailu kombinací patentovaných látek, střihem, funkčností a skvělým designem.

Předek, horní část zad a rukávy jsou z lehké a nepromokavé látky, takže všechny části těla, kam na vás bude padat déšť, sníh, či cokoli mezi tím, jsou chráněné, zatímco zbytek těla je v naprosté pohodě a odvětrává díky kombinaci látek, které pouští nepotřebný pot a vlhkost ven. Větrovka má v exponovaných částech dvě vrstvy – velmi tenkou a prodyšnou látku uvnitř a nepromokavou navenek. Zip je jen v horní části, navléká se přes hlavu. Konce rukávů jsou opatřeny průvlekem pro palec. Na hřbetní straně zápěstí je látka malinko nařasená a umožňuje tak jeho lepší ochranu.

Tato kombinace je snad zatím nejlepší, s čím jsem se dosud setkala a naprosto ideální pro všechny z nás, co se rádi pořádně zakousneme do tréninku, ale neradi se přitom koupeme v litrech potu. Ten je totiž perfektně odveden a odvětrán. I v teplotách pod bodem mrazu tak bunda poskytuje maximální komfort. Soupravu jsem testovala v běhu i na běžkách, kdy na mne skutečně napadal sníh, napršelo, nafoukal vítr - a všechno najednou. Po nějakých deseti kilometrech na Sázavské magistrále (ano, letos byla Sázava tak zamrzlá, že se na ní dalo bruslit na běžkách) bylo tělo stále v teple a v suchu. Na oblečení, hůlkách i lyžích se utvořila tenká ledová krustička, ale uvnitř vlhko nemělo nejmenší šanci. Tento kousek ale určitě užijete i v létě, když budete chtít chodit a běhat po horách.

PLUSY
perfektní střih
skvělá volba materiálů a umístění látek
dvojitá ochrana v exponovaných částech těla
dokonalé odvětrávání
nápaditý design
MÍNUSY
málo reflexních ploch
bez kapuce

Někdo by mohl postrádat kapuci. Tu můžete mít doplněním dalšího modelu v podobě termotrika, s nímž je tato bunda ideální dvojicí. Bundu přece také nenosíme hned na těle. Mně se dále nejlépe osvědčil „víceúčelák", s nímž jsem proběhala celou zimu. Čepice nemusím, zato však potřebuji, aby mi netáhlo na krk a v tom je pro mne tato drobná vychytávka prakticky nepostradatelná. Větrovka má po pravé straně malou kapsičku – pro mne dosti malou a moc vzadu. V tomhle jsem konzerva, potřebuji kapsy větší tak, aby se do nich také dalo něco dát a pohodlně pro to sáhnout.

A konečně design: Miluji výrazné barvy, které jsou nejen hezké, ale i praktické. Na silnici i na sněhu zdaleka svítíte a nikdo vás nepřehlédne. Reflexní ploška je tu, ale dosti malá – na zádech, zimní večerní běhy po silnici se proto hodí doplnit ještě vestou či reflexními proužky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
• Mizuno dámské větrovky

Reklama

Související témata: