Hlavní obsah

Deviant napadl sportovkyni. Zle ji zřídil, jejího ducha ale nezlomil

Kelly Herronová z amerického Seattlu je pohledná mladá žena, která ráda sportuje. Když zrovna není k mání nikdo z přátel, ráda se jde do parku proběhnout i sama. A právě tato její záliba se jí málem stala osudnou. V nestřeženém okamžiku ji brutálně napadl úchyl neštítící se ničeho.

Foto: Profimedia.cz

Poselství Kelly Herronové je jasné: Nikdy se nevzdávat! (ilustrační foto)

Článek

Zle dobitá, s obličejem zalitým krví ale Kelly po dlouhém a statečném boji přeci jen přetáhla štěstěnu na svoji stranu. Kelly Herronová přišla do parku Golden Gardens Park na předměstí Seattlu Ballard na svůj pravidelný dlouhý běh, trénink v pomalejším tempu na dlouhé vzdálenosti, takzvaný long run. Krásný slunečný den lahodil oku i duši, do konce tréninku zbývaly poslední čtyři míle. Kelly si jen krátce odskočila na veřejnou toaletu.

A právě když si po umytí sušila ruce, něco bylo náhle špatně. Když se otočila, uviděla před sebou Garryho Steinera, člověka, jenž je ve státě Arizona registrovaný jako sexuální delikvent. Ten se předtím ukrýval v budově, než se odhodlal k útoku na běžkyni. Kelly se později o hrůzný zážitek podělila se všemi na sociálních sítích. „Nemohla jsem zůstat mlčet, být další anonymní obětí ‒ je to zpráva pro ostatní, která je příliš důležitá na to, aby zůstala nevyslovena," okomentovala sama oběť.

 

My biggest running nightmare became reality- 4 miles into my long run Sunday afternoon, I stopped to use the restroom and was assaulted by a man hiding in a stall (that is my GPS in red lines). I fought for my life screaming("Not today, M**F**er!"), clawing his face, punching back, and desperately trying to escape his grip- never giving up. I was able to lock him in the bathroom until police arrived. Thankfully I just took a self-defense class offered at my work and utilized all of it. My face is stitched, my body is bruised, but my spirit is intact. #fightingchanceseattle #ballard #runnersafety #marathontraining #womensselfdefense #myballard #fightlikeagirl #fightback #dontbeavictim #nottodaymotherfucker #youcantbreakme #instarunners #garmin #garminvivosmarthr

Příspěvek sdílený Kelly Herron (@run_kiwi_run),Bře 6, 2017 v 10:48 PST

Kelly se po napadení zuřivě bránila. Ke svému velkému štěstí absolvovala kurz sebeobrany, který v práci nabízel její zaměstnavatel. K fotografiím pořízeným po útoku napsala: „Bojovala jsem o život a ječela ‚Dneska ne, sráči!', drápala jsem ho po obličeji, vracela rány pěstí a zoufale se snažila uniknout z jeho sevření, nechtěla jsem se vzdát." Po dlouhém a nelítostném boji se běžkyni podařilo zamknout devianta na toaletách a držet jej pod zámkem až do příjezdu policie. Událost je o to pikantnější, že celý průběh útoku zaznamenal také přístroj GPS, který měla běžkyně při sobě.

„Můj obličej teď nese stehy, mé tělo je zhmožděné a samá podlitina, můj duch ale zůstal nedotčen," to jsou slova, kterými Kelly uzavírá své poselství. Jejím přáním je povzbudit jiné ženy, aby nezůstávaly jen mlčícími oběťmi, nikdy za sebe nepřestávaly bojovat a nikdy nepřestávaly běhat. Sama nyní trénuje na maraton.

Dokázala byste se v případě napadení ubránit?
Ano, s manželem trénujeme krav maga.
9 %
Nevím, možná bych si ještě na něco vzpomněla.
12,6 %
Nejspíš ne, nechci na to ani pomyslet.
78,4 %
Celkem hlasovalo 2995 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Deviant
Poselství