Hlavní obsah

Vy to nejspíš nedáte. Kanaďanka to sfoukne i se čtyřmi dětmi ve dvou kočárcích

Waterloo

V jedné prastaré písni se praví, že v kanadském Ontariu rostou půlkilové borůvky. Možná je tento údaj dost nadnesený a básnicky přifouknutý. Jisté ale je, že v Ontariu rostou ženy super-hrdinky s nadpřirozenými schopnostmi. Jak jinak si vysvětlit fakt, že Jenn Weatherallová dokáže pokořit náročný závod rovnou se čtyřmi dětmi ve dvou kočárcích?

Foto: facebook J. Weatherall

Jenn svým čtyřem potomkům klidně dopřeje i zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Jenn Weatherallová dokončila letošní ročník půlmaratonu v ontarijském Waterloo vlekouc s sebou hned čtyři své malé potomky. Ed Whitlock Half-Marathon byl tak svědkem dalšího guinnessovského rekordu. Závod samotný nese jméno po jednom ze svých nejslavnějších účastníků. Ed ještě donedávna právě i na jeho trati zdolával světové rekordy pro svou věkovou kategorii. Možná, že právě Jenn po něm přebírá štafetu.

Výkon Jenn 3:24:52 by sám o sobě nebyl až tak zajímavý, kdyby s sebou tato obětavá matka nevzala hned čtyři své potomky, které zřejmě nechtěla připravit jednak o svou mateřskou lásku ani na chvilku, jednak o intenzivní zážitky z účasti na slavném mezinárodním závodě. A tak děťátka sama ještě ani pořádně nestojí na svých vratkých nožkách, a už mají zářez v celosvětové knize rekordů.

Kanadská super-matka zvolila poněkud neobvyklý postup: Do každé ruky vzala madlo jednoho z kočárků, jeden ovšem tlačila před sebou, druhý táhla za sebou. Už od poloviny závodu však dle svých slov cítila velmi silné bolesti v obou ramenou. Zápis do knihy rekordů si bezesporu zcela právem vysloužila pod položkou „nejvíce dětí v kočárku při půlmaratonu".

Zdá se, že v poslední době jsou rekordy s dětmi v kočárcích velmi oblíbené. I na našich stránkách jste se už s některými z nich mohli setkat:

A co vy? Budete to také zkoušet?

Reklama