Rubriky:

Co na talíř

Risotto s chutí šafránu jako od milánského kuchaře

6. února 2015 12:01 - Praha

Risotto patří k Itálii stejně jako pizza nebo těstoviny. Tento pokrm se specifickou chutí a výraznou žlutou barvou, kterou získává díky šafránu, je specialitou právě milánských kuchařů.

 

Veronika Dimitrovová, Sport.cz

Stačí si přidat Běhání na Seznam.cz a neuteče vám žádný zajímavý článek.
Přidat na Seznam.cz

Šalotku orestujeme na másle, přidáme nepropranou rýži a ještě lehce restujeme. Přilijeme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme. Rýže musí být "al dente". Nakonec přidáme ještě kousek másla na zjemnění a posypeme parmezánem. Milánské risotto můžeme podávat tak, jak to dělají v Miláně ‒ jen samotné, s restovanými kuřecími kousky nebo krevetkami.

Co vše potřebujete (4 porce):
500 g rýže arborio nebo carneoli
200 ml suchého bílého vína
1,5 l dobrého vývaru
100 g šalotky
50 g másla
špetka šafránu
sůl, česnek, čerstvé bylinky
parmezán
Veronika Dimitrovová, Sport.cz

Zrušit


Časová osa: Co na talíř

Filtr článků - Co na talíř


Kalendář akcí

Kdykoliv prosinec leden 2018 únor 2018 březen 2018 duben 2018 květen 2018 červen 2018 červenec 2018 srpen 2018 září 2018 říjen 2018 listopad 2018 Všechny typy závodu Méně než 10 km 10km – půlmaraton Půlmaraton – maraton Více než maraton Všechny kraje Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královéhradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Kraj Vysočina Zlínský kraj
Nenalezena žádná událost
-

Místo startu:

Mapa

Čas startu:

Startovné:

Tratě:

Poznámka:

Oficiální stránky

Další akce