Hlavní obsah

Rýžový koláč a tip na snídani. Co třeba s kokosem?

Praha

Rýžové koláče jsou specialitou asijské kuchyně a chutnají podobně jako náš rýžový nákyp, pokud jsou připravované na sladko. Základní recept, který vám přinášíme, můžete dle chuti zdokonalit přidáním různých ingrediencí, jako je skořice nebo různé druhy ovoce.

Foto: Veronika Dimitrovová, Sport.cz

Rýžový koláč vypadá slibně, že?

Článek
Fotogalerie

Rýži uvaříme do měkka ve vodě a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a utřeme máslo s moučkovým cukrem. Do másla s cukrem přidáme žloutky, mouku, uvařenou rýži a vše promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků, který směs nadýchá.

Pečeme ve vymazaném plechu na 200 stupňů 45 minut. Koláč můžeme podávat s omáčkou z lesního ovoce nebo jahod.

Ingredience
500 g rýže arborio nebo carneoli
150 g másla
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
2 vejce

TIP: Oblíbenou snídaní většiny sportovců je ovesná kaše. Zkuste ji občas vyměnit za kaši z vloček rýžových. Kaše je jemnější, více se konzistencí podobá té krupicové a připravíte si ji stejně jednoduše jako tu ovesnou. Doporučujeme například s kokosem a sušenými švestkami.

Reklama