Hlavní obsah

Skořice s vaším tělem dokáže zázraky

Praha

Kůru skořicovníku, který roste v tropických oblastech, neboli skořici, máme většinou spojenou s vánočním obdobím nebo s jablečným štrůdlem od babičky. Svou výraznou chutí a vůní nám však může zpříjemnit každý den v roce. Navíc už lžička tohoto koření denně působí pozitivně na vaše zdraví a kondici.

Foto: Veronika Dimitrovová, Sport.cz

Není to nádhera?

Článek
Fotogalerie

Co všechno skořice umí? Skořici lze především zařadit mezi silné antioxidanty. Pomáhá hlídat hladinu cukru v krvi a zlepšuje trávení. Pomáhá snižovat špatný cholesterol a upravuje termoregulaci těla. Skořice se tak proto výborně hodí i do každé redukční diety.

Skořice také podporuje funkce mozku a nabudí tělo k aktivitě ‒ proto je dobré přidávat skořici například ráno do ovesné kaše nebo do předtréninkového nápoje. V kombinaci s medem a citrónem může pomoci také od nachlazení.

Doporučená denní dávka skořice je právě jedna čajová lžička.

Skořicové muffiny s jablky

Muffiny nemusejí být jen hříchem. Pokud si je upečete ze správných ingrediencí, mohou být zdravé, a přitom stále hříšně dobré. Tyto chutnají nejlépe druhý den po upečení, k snídani s bílým jogurtem nebo jako sladká svačinka. Na dvanáct větších muffinů budete potřebovat tyto ingredience:

40 g ovesných vloček
60 g pšeničné celozrnné mouky (můžete také použít špaldovou)
20 g mandlí
20 g medu
125 g odtučněného tvarohu
150 ml mléka
2 vejce
1 kypřící prášek
1 velkou lžíci skořice
1 střední jablko (nemusí být)

Nejprve rozmixujeme ovesné vločky a mandle najemno, smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Přidáme vejce, tvaroh, mléko, med a jablko, které můžeme nakrájet na kostičky nebo nastrouhat najemno. Formičky na muffiny plníme maximálně do poloviny a pečeme na magických 180 stupňů 12 ‒ 15 minut.

Reklama

Související témata:
Skořice