Rubriky:

Co na talíř

Proteinová bomba, po níž budete zářit

4. dubna 2015 07:32 - Praha

Po tréninku je vhodné doplnit kromě sacharidů také proteiny a poskytnout tak tělu základní stavební materiál pro rekonstrukci škod po tréninku a pro superkompenzaci. Co si ale dát, když je zrovna čas večeře? Bílkoviny! Ale žádné bílky, žádné maso, veganské proteinové placičky. Nebojte, budou vám také chutnat.

 

Kateřina Kašparová, Sport.cz

Stačí si přidat Běhání na Seznam.cz a neuteče vám žádný zajímavý článek.
Přidat na Seznam.cz

Placičky však nenecháme zcela holé, namažeme si je připraveným krémem z tofu a navíc přidáme i zdravou oblohu. Pokud po svém těle chcete kvalitní výkony, poskytněte mu kvalitní palivo.

Placičky

Samotné proteinové palačinky připravíme následujícím způsobem. Mouku vsypeme do mísy, přidáme špetku soli a 0,5 dcl piva jako kypřidlo. Konopný protein a miso pastu rozmícháme v sojovém mléce (2 dcl) a vlijeme do mísy s moukou. Přidáme lžíci shoyu, vločky nori a promícháme. Těsto musí být pomalu tekoucí - jako na klasické palačinky. Pokud je příliš hutné, naředíme dle chuti sojovým mlékem, vodou nebo pivem. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a začneme smažit palačinky. Doporučujeme činit tak v tlustší vrstvě než klasické palačinky s marmeládou.

Krém z tofu

Do rozehřátého hrnce vložíme nadrcené tofu, přidáme slunečnicová semínka a chvilku porestujeme (cca 1 minutu). Pak zalijeme vodou, popřípadě čajem bancha. Přidáme na dochucení lžíci rýžového vína a směs krátce povaříme (cca 2 minuty). Směs rozmixujeme a máme hotovo.

Obloha
Zapomenout bychom neměli ani na oblohu. Dodá nejen krásný vzhled, ale i množství vitamínů a minerálů. Na jaře je nejvhodnější jíst to, co roste nad zemí, co stoupá směrem k nebi, za sluncem. Neboť i tak by měla stoupat naše energie v tomto ročním období. Pažitka, petrželka, klíčky jsou ideální. Pro správné trávení můžeme přidat také takzvané pickles, např. kysané zelí.

Palačinky smažené na kokosovém oleji jsou mnohem jemnější a mají lepší chuť než na oleji například sezamovém. Nemusíte se bát poprskání ani přepálení, protože kokosový olej je stabilní až do 200 °C. Vyjma uspokojení chutí je prospěšný pro lidské tělo díky obsahu mastných kyselin, především kyselině laurové. Investice do kokosového oleje je pro jedny palačinky trochu větší, ale nebojte. Použijete jej i pro jiná jídla. A hodí se dokonce i na vlasy, pokožku, po opalování, po holení a působí také proti Alzheimerově chorobě.

Co budeme potřebovat na placičky
350 g mouky nejlépe celozrnné, možno zkombinovat s kukuřičnou, pro bezlepkáře nahradit mouku celozrnnou např. pohankovou
2 dc sojového mléka
1 lžíci konopného proteinu
1 lžíci vloček nor
1 lžíci pasty miso
1 lžíci shoyu
0,5 dl plzeňského piva 12°
špetka soli
  kokosový olej na smažení
Co budeme potřebovat na krém
0,5 balení uzeného tofu
2 lžíce slunečnicových semínek
1 dl vody nebo čaje banch
1 lžíci rýžového vína na dochucení
K vaření budeme potřebovat toto náčiní
miska na míchání těsta

hrnec

pánev
mixér
měchačka
lžíce
obracečka
Kateřina Kašparová, Sport.cz

Zrušit


Časová osa: Co na talíř

Filtr článků - Co na talíř


Kalendář akcí

Kdykoliv prosinec leden 2018 únor 2018 březen 2018 duben 2018 květen 2018 červen 2018 červenec 2018 srpen 2018 září 2018 říjen 2018 listopad 2018 Všechny typy závodu Méně než 10 km 10km – půlmaraton Půlmaraton – maraton Více než maraton Všechny kraje Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královéhradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Kraj Vysočina Zlínský kraj
Nenalezena žádná událost
-

Místo startu:

Mapa

Čas startu:

Startovné:

Tratě:

Poznámka:

Oficiální stránky

Další akce