Hlavní obsah

Zkuste avokádo s čokoládou, dostanete vytříbený dezert. Bez másla

Spojení čokolády a avokáda se nemusí zdát na první pohled standardní, ale kombinací těchto dvou možností získáte bohatou, hustou a chutnou dekadenci, která neobsahuje žádné máslo. Možná jste to ještě nezkusili, ale až ochutnáte, budete se divit, proč jste předtím nepřidali do dortu právě avokádo.

Foto: Profimedia.cz

Spojení čokolády a avokáda vás možná překvapí. Ale určitě ne nepříjemně.

Článek

Dává to smysl. Chuť nabitá zdravými mononenasycenými tuky, které jsou pro vaše srdce prospěšné. K tomu vitamíny C, E, K, B a minerály. Avokádo zde poslouží jako náhrada za máslo, proto promění čokoládový dort z nemravného na výživný a chuťově vytříbený pamlsek. A nebude chutnat jen vám, děti si ho zamilují.

I ti, kteří neholdují avokádu, poznají, že tohle je jiné, odlišné, zvláštní, neodolatelné. Zjistíte, že nebudete stačit odhánět zlodějské ruce. Přitom všem dopřejete zdravé propašované avokádo.

Nutriční informace na jednu porci
Energie 185 kcal
Sacharidy 35g
Tuky 5g
Protein 4g
Vláknina 3g

Co potřebujete na jeden dort, případně 12 muffinů? Nic, co byste nenašli doma - 3 vejce, 120 ml podmáslí nebo 60 ml mléka a 60 ml bílého jogurtu, 120 gramů avokáda, 130 gramů cukru krupice, 130 gramů mouky s kypřícím práškem, 45 gramů kakaa, 50 gramů čokoládových lupínků, 1 lžička prášku do pečiva a špetka soli.

Vše je na stole, takže jdeme na to překvapení. Rozbitá vejce vložíme do mísy, přidáme podmáslí a metlou je zpracujeme. Dále přidáme avokádo a dobře všechny ingredience promícháme. V samotné misce smícháme cukr, mouku, kakao, čokoládové lupínky, prášek do pečiva a sůl.

Opatrně vložte obsah „suché" misky do „mokrého". Lžící pak vše promíchejte, než dojde k vzájemnému propojení. Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Do formy vložíme připravený zázrak a čekáte. Pokud máte nádobu na koláč, dejte péct na třicet minut, pokud máte muffiny, držte se mezi 20 - 25 minutami. Jestliže se po této době dotknete prstem těsta a je pružné, máte hotovo. Dobrou chuť.

Reklama

Související témata: