Hlavní obsah

Umělec vytváří sportovní obuv z rýže a lososa

Umělec a zároveň vlastník restaurace v Itálii přivedl sushi na zcela novou úroveň. Maličká umělecká díla představují nejnovější modely obuvi světoznámých značek. Jednomu by mohlo být až líto je během okamžiku sníst. Co říkáte?

Foto: Profimedia.cz

Tradiční sushi v tomto kontextu vypadá už trochu nudně, že?

Článek

Vymodelovat velmi věrný model běžecké boty dá velkou práci, spousty času a umu. Nadaný Judžia Hu však ničeho z toho nelituje. Kdysi na objednávku vyráběl tradiční maki a sushi, ale bavilo ho dělat věci jinak. A tak začal z tradičních ingrediencí sushi vytvářet portréty slavných atletů. Teď se v italském Milánu etabloval jako vynálezce shoeshi (vyslov: „šůši"; z anglického shoe = bota).

Jeho miniatury mají standardní velikost sushi, tedy jediného sousta. Objektem jeho zájmu jsou nejrůznější modely obuvi na basketbal a běh. Dokonce zachovává i jejich původní jména, pouze s malou změnou nebo přesmyčkou.

Můžete si tak pochutnat na Nike Vapor Rice (model související s projektem Breaking2) nebo Salmon Ultra Boost. Tedy pokud máte to srdce sprovodit ze světa jedinečné umělecké dílo jediným otevřením pusy...

Reklama