Hlavní obsah

První natáčení seriálu o běhání Fast Foot začalo sakem, končilo kuřetem

„Máš u sebe sako?“ Krátká a zcela nezpochybnitelná věta, která zazněla tři hodiny před prvním dnem natáčení. Jak jsem uslyšel, tak jsem odpověděl. „Nemám.“ „Ok, neřeš to,“ skončil několikavteřinový slovní ping pong s produkční. Režisér dostal nápad, sako nakonec bylo a seriál o běhání Fast Foot mohl začít.

První natáčecí den seriálu Fast FootVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sraz na adrese internetové televize serveru Seznam.cz ‒ dva kameramani, režisér, produkční, René Kujan jako odborný dozor a Jacob. Tvář nového seriálu o běhání, který tento týden startuje na Stream.cz a Sport.cz.

Kafíčko, pohoda, žádný stres. Kontrola vybavení a kuřete, konkrétně kostýmu, který nesměl chybět. Ve čtvrtek padla první klapka. Vy se dnes můžete podívat do zákulisí.

Běžec začátečník oblékl slušivé sako, a bílé ještě slušivější tenisky. Režisér zadal povel, dýmovnice dodala na dramatičnosti. Kameramani zapnuli stroje, sami se dali do pohybu a první záběr spatřil svět. Přestože jde o běžecký pořad, vše začalo v saku a na stojáka s rukama v kapsách. Na úvod krásný start. Žádný stres, žádný text, žádné měření času. Zkrátka pěkné zimomřivé odpoledne v pražském parku.

Na závěr žluté kuře v životní velikosti

Žezlo ale převzal Jakub Bína alias Jacob. Vybíhal schody, mluvil, vracel se, běhal, mluvil, vracel se. Až byl on s režisérem spokojený, jelo se dále. Hlava s růžovým čírem běhala tam, zpátky, což občas byl oříšek pro kameramany, kteří, když nebyli spokojeni se záběrem, zaveleli. „Ještě jednou." „Tak ještě jednou." „Naposledy." „Tak poslední, pro jistotu." Prostě se běhalo, ale seriál Fast Foot je o běhání, takže vše v normálu, nic nevybočovalo z dráhy.

Po téměř čtyřech hodinách se dostalo v centru Prahy u tramvajové zastávky i na zmiňované kuře. Děti, kterým se v zimním počasí nechtělo moc procházet venkem, náhle pookřály. Žlutá postava se zobákem slavila úspěch. Kuře poté zatarasilo vstup do tramvaje a odjelo. Proč? Kam?

FAST FOOT – ŠKOLA BĚHU vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: