Hlavní obsah

Fast Foot: Co na nohu? Výběr běžecké obuvi v přímém přenosu

Minule jsme začali od píky - běžeckou abecedou. Dnes nás už nebudou zajímat písmenka, ale spíš jak správně vybrat běžeckou botu. Vlastně jsme mohli tímto dílem i startovat. Každý začínající běžec se asi v první řadě začne zajímat o to, v čem vlastně běhat. Zbytek možná odbyde starým tričkem a plážovými šortkami, ale co nohy? Potřebují kvalitu, nebo je to jedno?

Fast foot 4Video: Stream.cz

 
Článek

Libor minule prohrál sázku, a tak se naučil chodit a běhat pozadu. Několik vědeckých studií dokládá, že pohyb pozadu zlepšuje koordinaci našich pohybů a smysl pro rovnováhu a také výrazně posiluje stehna. Libor nám to ovšem zatajil a před našimi zraky a za svými zády tajně trénoval. Pozadu vchází i do obchodu s běžeckými botami.

Poprvé

Svůj první nákup absolvujte raději s kamarádem, co už nějaký ten rok běhá a má nějaké vlastní zkušenosti. V dobrém specializovaném obchodě vám mohou udělat i diagnostiku běžeckého stylu, došlapu, rozložení váhy a odhalení disbalancí. To vám může také pomoci (zamotat hlavu).

O co se máme při výběru boty nejdříve zajímat? Na co si dát pozor a čemu všemu se vyhnout? A kolik druhů běžecké obuvi vlastně existuje? Výběr není jednoduchý. A běh naopak není složitý. Zkuste třeba pro začátek zahájit svou maratónskou kariéru tím, že se vykopete z pohodlného křesla před obrazovkou počítače a půjdete si zaběhat. Venku je krásně!

Fast Foot - Škola běhu vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama