Hlavní obsah

Jací jsme běžci? To prozradí hvězdy, Slunce i úplněk. Díl druhý

Praha

Hvězdy, slunce, talent, vrozené dispozice. Tohle vše ovlivňuje život člověka. A běh k němu patří také. Myslíte si, že vaše znamení má sklon k běhání? Možná budete překvapení, možná ne. Stačí se jen přesvědčit. Dnes vám představujeme Lva, Pannu, Váhy a Štíra.

Foto: Profimedia.cz

Znamení zvěrokruhu. Mají vliv na náš běh?

Článek

„Na to, zda vůbec ráno vstaneme z postele, obujeme si boty a vyběhneme ven, má obrovský vliv momentální postavení planety Mars. Ta totiž určuje, jakou máme vůli a chuť sportovat," vysvětluje numeroložka a astroložka Eliška Landovská z Astrologické školy Hvězda.

Lev

Lidé narození v tomto ohnivém znamení běhají rádi a často, navíc jsou v této aktivitě opravdu vytrvalí. Běhání pro ně totiž znamená ventil, který nutně potřebují. „Lvi nejčastěji běhají, aby se zbavili frustrace a napětí z celého dne. Nezáleží ani tak na tom, kudy běží, i když líbivé a příjemné prostředí je výhodou. Hlavní je, aby se cítili lépe a uvolnili se. Proto jim nevadí zaběhat si třeba i v zimě," říká Eliška Landovská s tím, že stejně jako v přírodě v případě zvířat, i zde častěji běhají ženy Lvice než muži.

Zajímavost: Lev, královské znamení, svou dominantní pozici nezapře ani při běhání. Chcete s ním běžet? Jak je libo, ale raději buďte pomalejší.

Panna

Co se týče sportu, jsou Panny hodně ukázněné. Když si řeknou, že budou běhat, tak to platí. A u této aktivity vydrží tak dlouho, dokud jim nečiní nějaký zásadní zdravotní problém. Pokud by se zrozenci ve znamení Panny například dočetli, že běh po asfaltu jim nedělá dobře na páteř, zamyslí se a raději přejdou k jiné, pro ně zdravější aktivitě. Panny jsou velmi dobré téměř ve všech sportech. I proto určitou disciplínu čas od času obmění, zejména ve chvíli, kdy mají pocit, že už v ní dosáhly svého vrcholu.

Váhy

Běžci ve znamení Vah jsou zejména mladí lidé. Ti dokonce nejen běhají rychle, ale vyznačují se i rychlou chůzí. Jejich motivace je jasná, chtějí vypadat krásně a vynikat nad ostatními. Ale i oni podřizují běh hlavně tomu, aby se příliš nezapotili – to už si totiž tak krásní nepřipadají. Ideální variantou je pro ně tzv. indiánský běh, tedy střídání běhu a chůze.

Štír

Štíři jsou v běhu hodně usilovní a vytrvalí, proto jim nevadí sprinty ani maratóny. Stejně jako v případě Lvů je i pro Štíry běhání způsobem jak se odreagovat. A běhají tak dlouho, dokud stres a napětí nezmizí. Štírům nevadí, že se zapotí, naopak – pro ně je to známka, že pro sebe něco dobrého udělali. I proto běhají průběžně po celý rok.

Zajímavost: Vytrvalost Štírů se rodí dokonce už v dětském věku. Malí Štíři mají obrovskou ctižádost, chtějí být za každou cenu první. Proto bez problémů předběhnou i mnohem starší spolužáky.

Nenašli jste své znamení? Za týden se dočkáte posledních čtyř.

Reklama

Související témata: