Hlavní obsah

Fast Foot: Když musíte běhat u hřbitova nad propastí

Praha

Hřbitov Radlice jako začátek dalšího natáčení seriálu Fast Foot. Uvítalo nás Prokopské údolí, kde je krásně, úžasně se běhá. Ale jeden se musí mít na pozoru, když se spouští a šplhá po cestičkách, které mají své specifikum. Ty mají tu nevýhodu, že pokud ztratíte rovnováhu, může vás čekat pár nedobrovolných kotrmelců vedoucích strmě dolů.

Prokopské údolíVideo: Sport.cz

 
Článek

Další díl běžeckého seriálu Fast Foot přinese pohled na běhání v přírodě, v kopcích, což je zátěž, kterou zvláště ocení nohy a plíce. Ty se nestačí divit a občas jejich funkčnost končí už po pár pokusech.

Kdo neudržel stabilitu, poznal, že sešup je velice rychlý. Chyby se tady neodpouští, a když vidíte, že se stezky linou nebezpečně nahoru, tak vám nepomůže ani fakt, že vedle vás si dávají dostaveníčko horolezci.

Pokud máte toto pekelné kolečko absolvovat vícekrát, musíte se pohybovat oběma směry. Nahoru vám dochází síly, stehna pálí, nemůžete popadnout dech. Při cestě dolů zase dáváte pozor, aby vám neujela noha. Pokud ano, máte problém, a to se stalo. Ale všichni jsme ve zdraví přežili.

Kozy nikde, jen splašené kuře

Prokopské údolí bylo krásné. Běhat můžete na více než sto hektarech, najdete zde stopy po zpracování vápence. Vegetaci představují zbytky teplomilných hájů, lesní porosty nebyly nikdy plně rozvinuty kvůli pastvě a zemědělství. V současné době je opět obnovena řízená pastva koz k udržování ploch, jež mají přírodovědeckou důležitost. Tolik kusý pohled do Wikipedie. Běhali jsme dlouho, ale kozy jsme nezahlédli, jen jedno splašené kuře.

Fast Foot - Škola běhu vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: