Hlavní obsah

Neuvěřitelná bitva pokračuje. Vážil 300 kilo, sto deset chce dolů!

Doslova boj o holý život, který začal před několika týdny, trvá. Před měsícem jsme na těchto stránkách psali o Američanovi, který vážil 284 kilogramů, ale rozhodl se bojovat, začal běhat, aby shodil. Nyní se jeho redukce blíží ke čtyřiceti kilogramům.

Foto: Facebook: Derek Mitchell

Derek Mitchell se nevzdává, má velký cíl.

Článek

Před pěti lety byl čtyřiatřicetiletý Derek Mitchell diagnostikován s nezhoubným nádorem hypofýzy, který přispěl k jeho astronomické váze. Ta činila 284 kilogramů! Pomalu plná kapacita výtahu pro čtyři osoby. Ale s novým rokem přišlo nové myšlení. Američan přestal pít slazené limonády a začal svojí proměnu.

Rozhodl se, že bude trénovat a každý měsíc uběhne pět kilometrů na čas. Svoji první pětku dal za hodinu a půl. Každý měsíc do konce roku chce Mitchell ubrat pět minut. Vzhledem k jeho proporcím odvážný cíl.

Jenže zatím si vede dobře. A to tak, že na jeho Facebooku už má téměř šestnáct tisíc lidí, kteří jeho těžkotonážní boj podporují. "Je to neuvěřitelně pozitivní, zprávy od lidí jsou pro mě motivací," nechal se slyšet běžec pro runnersworld.com.

Cílem je půlmaratón

Ačkoli na místních závodech neatakuje stupně vítězů, je vyhledávanou osobou, celebritou, která budí pozornost. Za vším je jeho odhodlání a boj s obezitou, kily, tuky.

Na prvních pět kilometrů potřeboval téměř hodinu a půl. V dubnu se mu zastavila časomíra pod hodinou dvacet a v květnu zaběhl čas 1:16:34. "Doufám, že budu moci pokračovat. V cíli se snažím sprintovat, co to jde," popsal Mitchell svoji taktiku pro boj s časem.

V průměru nyní trénuje 2 míle denně (3219 metrů). S narůstající sportovní aktivitou si procházky a běhání více užívá. A zdaleka nekončí, chce celkově shodit přes sto deset kilogramů. Ale nesmí přestat. Za rok v dubnu chce běžet půlmaratón!

Takže Dereku - dobrý běh.

Reklama