Hlavní obsah

Jak smrdět. A vyhrávat

René KujanSport.cz

Další díl všemi milovaného seriálu se odehrává v rušných ulicích jednoho velkého města ve středu Čech. Tam, co jezdí to metro. A došlo na závod cti, hrdosti a slávy, v němž podzemka hrála jednu z hlavních úloh. Protagonisté seriálu se vydali zdolávat nástrahy velkoměsta po svých, metrem a taxíkem. Jak toto dopadne? Kdo utrpí porážku a kdo potupné vítězství? Dozvíte se v dalším díle - již nyní na vašich obrazovkách.

Fast Foot - závod městem.Video: Stream.cz

 
Článek

Náměstí doktora Holého slouží jako výchozí bod pro dramatický závod na Karlův most. Karol dostává peníze. Není jí dobře, a tak může jet vozidlem pražské taxislužby. Libor s Honzou dostávají také peníze. Jenže u Karol výdělek šustil. Kluci se musí spokojit s cinkotem drobných mincí, které jim za chvíli spolyká žlutá potvora u vstupu do podzemí, a na Panenských ostrovech je někdo zase o pár korun bohatší.

Jakub pro sebe a pro mne vymýšlí přesun fyzicky nejnáročnější, psychicky však nejuspokojivější ‒ čirý běh. Vedeme si docela dobře, to nemohu říct. Jakubovi se co chvíli rozvazuje tkanička, auta smrdí a nebezpečně se k nám přibližují, když kličkujeme po magistrále. Naše tempo nám nedovoluje nedýchat, takže máme plíce za chvíli zanesené jak prošlý katalyzátor.

Ani Karol na tom není dobře. V taxíku na ni číhá kuře a tváří se tak zlověstně, že být na jejím místě, bál bych se, aby mne neklovlo přímo doprostřed obličeje. Nedobře jsou na tom i chlapci s MHD. Po zácpě u jízdenkového automatu a řešení logistického problému metodou severozápadního rohu si nejsou jistí, kde je Karlův most. Naštěstí se v pražském podzemí pohybují i světaznalí turisté. Jenda se dává do družného hovoru a vteřiny utíkají.

Utíká i Jakub a já a dobíháme do cíle jako... No, to prostě musíte vidět na vlastní oči. Karol se stává slavnou v Japonsku a Libor s Honzou zkoušejí špinavé triky. Více na www.stream.cz.

Reklama