Hlavní obsah

Fast Foot: Boj o holý život pod rouškou noci

Aktuální díl Fast Footu je jako vystřižený ze speciální hororové edice ‒ bude se běhat v noci. A ve tmě. Ale nebojte. Už v předchozím díle padla sázka o to, kdo bude nejvíce svítit, tak snad tváře běžeckého seriálu nic nepodcenily a budou vidět. Koukněte a uvidíte.

Foto: René Kujan, Sport.cz

Fast Foot - Kdo se bojí běhat v noci, nesmí do lesa. Bez zápalek, benzínu a televizních kamer.

Článek

Natáčení probíhalo na levém břehu Vltavy v Praze, nedaleko jednoho smíchovského veslařského klubu. Nebyla nouze o temná a strašidelná zákoutí, ani o zapadlé kouty pod viadukty, nadjezdy a přejezdy, které jistě skrývají nejedno strašlivé tajemství a tvoří hrůzyplnou kapitolu nejednoho z promarněných lidských životů.

Nicméně aby hladina vašeho strachu nedosahovala závratných výšek, existují na světě nejrůznější svítící či blikající udělátka. Při běhání ve tmě je důležité nejen vidět, ale také být viděn. Běžec musí vidět, kam se řítí, aby dokázal včas reagovat, aby do ničeho nešlápl, nebo nezanechal vlastní oko bimbající se na větvi nedalekého stromu.

Vidět a být viděn

Zároveň je ale velmi dobré a praktické, když o něm vědí také ostatní účastníci provozu. Určitě jste už také řídili auto v situaci, kdy se vám v zorném poli na zešeřelé silnici náhle objevil do té doby neviditelný běžec, chodec či jen prostý opilec. V závislosti na rychlosti vašeho vozidla pak prožíváte několik nepěkných zlomků vteřiny, které často rozhodují o bytí či nebytí náhle se zjevivšího subjektu. Kéž by byl vidět o pár set metrů dříve, říkáte si.

Jde to poměrně snadno a lacino zařídit. Technika je dnes na takové úrovni, že vaše blikající světélka mohou být zahlédnuta na vzdálenost i více než kilometr. A čím více odrazek nese vaše vybavení, tím také lépe. Jeden tenký reflexní pásek někde v záhybech bundy nemusí vždy všechno zachránit. Takže, než vyběhnete, řádně se vybavte. A podívejte se na další díl Fast Footu na www.stream.cz. Někdo v něm tentokrát bude v temných záhybech závoje pochmurné noci bojovat o holý život!

Reklama