Hlavní obsah

Příběh tří set kil nekončí. Drobeček pokračuje v bitvě

Praha

Běží dál a kila pomalu mizí jako špatná nálada. Derek Mitchell se na našich stránkách už proběhl, ale proč si nepřipomenout jeho boj znovu. A že jde o těžkotonážní bitvu. Začala téměř na 300 kilech živé váhy. Pár měsíců už Američan běhá, shazuje a jeho věrným společníkem se stala váha.

Foto: Facebook: Derek Mitchell

Derek Michtel a Color Run. Zábavy bylo dost, tak zpátky běhat.

Článek
Fotogalerie

Na „uběhnutí" prvních pět kilometrů potřeboval téměř hodinu a půl. Závodní pocity a první větší pozornost okolí. V dubnu dalších pět kilometrů a stopky se zastavily pod hodinou dvacet. V květnu zaběhl čas 1:16:34. "Doufám, že budu moci pokračovat. V cíli se snažím sprintovat, co to jde," svěřoval se Mitchell se svými pocity, o které se dělí i s fanoušky.

Před pár dny šel k lékaři na kontrolu. Ušel necelých pět kilometrů, poté přišlo další vážení. Váha si ho tedy zvážila. Téměř dvě kila dole. Váhová křivka na pomyslném grafu stále padá, zatím spadla o čtyřicet kilo níže!

Derekovým cílem je každý měsíc uběhnout pět kilometrů na čas v průběhu celého roku. Pokaždé chce své hranice posunout dále. Před pár dny se účastnil i zábavného běhu Color Run, nyní je před ním Military Miles. Derek musí trénovat, srovnat jídelníček, ale on si našel v této cestě i zábavu, která mu pomáhá překonávat horší chvíle. A hlava je důležitá.

Začátek změny
Před pěti lety byl čtyřiatřicetiletý Mitchell diagnostikován se nezhoubným nádorem hypofýzy, který přispěl k jeho astronomické váze. Ta činila 284 kilogramů! Ale s novým rokem přišlo nové myšlení. Američan přestal pít slazené limonády a začal svojí proměnu. „Začal jsem tak, že jsem se procházel kolem sousedů. Začínal jsem na jedné míli, poté jsem se časem propracoval až něco málo přes dvě míle za den," popsal své začátky.

"Jdi Dereku, jsi úžasný." "Dereku, to je skvělé." "Dobrá práce." "To je nádherné." "Jsem na tebe tak pyšná." Pět vybraných reakcí, které si může Američan přečíst, lidé mu píší a podporují ho. Příběh, který je vidět, však Derek také není žádný drobeček.

Ale vše nejde vždy podle plánu. Zranění nohy, následná fixace a pár dní pauzy. "Věřím, že se brzy uzdravím, doufám, že to není zlomenina z přetížení. Prosím, posílejte modlitby," napsal běžec 1. června na sociální síť. A ví proč. Čeká ho ještě dlouhý boj. Celkově by rád shodil přes sto deset kilogramů a za rok chce v dubnu běžet půlmaratón.

Kolik kilogramů může do konce roku Derek shodit?
Do 50 kilogramů
30,4 %
Do 70 kilogramů
16,7 %
Do 90 kilogramů
4,7 %
100 kilogramů
2,4 %
Více jak 100 kilogramů
45,8 %
Celkem hlasovalo 2739 čtenářů.

Reklama