Hlavní obsah

Fast Foot: Trabant motivaci nezničil. Ta je v každém z nás!

lik,küSport.cz

Motivace. Bez ní bychom ničeho nedosáhli. A běhání není výjimkou. Běžecký seriál Fast Foot si toho je vědom, proto se také trenérská skupina postupně rozrostla, protože čas Olomouckého půlmaratónu, kde všichni poběží, se blíží. Když jeden nemůže, další pomůže. Hurá na start!

Fast Foot - motivaceVideo: Sport.cz

 
Článek

Motivace je touha něco dokázat, překonat se, najít poté uspokojení z dosaženého výsledku. Někteří si zase více užívají cestu, která vede k poslednímu kroku. "Motivace je proces, který začíná logistikou. Důležité je načasování. Vhodná je třeba příprava na půlmaratón, maratón. My potřebujeme motivaci, dokopat se, protože se vymlouváme. Příprava je pro nás prožití motivačního řetězce," říká MUDr. Petr Homoláč.

"Když si sám řeknu, že chci běžet nějaký maratón, mám k tomu nějakou svoji vnitřní motivaci a vnitřní přesvědčení, láká mě to. Běžím třeba pro nějakou charitativní organizaci, je to mé přesvědčení. Tak si dokážu představit, že natrénuji, dokážu mít z přípravy radost a vnitřní uspokojení," doplňuje Dušan Randák, psychiatr z Kliniky adiktologie VFN a 1. LF UK.

Tisíce běžeckých parťáků

V devatenáctém dílu seriálu Fast Foot jsme se hecli a běhání do kopce si užili. Společně. Tentokrát se ani Kazma neschovával do křoví a snažil se držet skupinky, která měla motivaci vyběhnout až do pomyslného cíle. Sice na samém počátku stál trabant, ale my jsme neběželi jako tento legendární vůz. A Karol? Netrpěla, žádná sázka či nepříjemné překvapení.

"Běžecký parťák je někdo, kdo na vás čeká každé ráno před barákem, nebo vy na něj. Je to člověk, který vás za každé okolnosti podrží a vyhecuje k lepšímu výkonu. Nejlepší je samozřejmě mít více parťáků. V našem případě několik tisíc, protože tolik jich bude na půlmaratónu v Olomouci, který se koná v sobotu," připomíná velký den Jacob, trenér Fast Footu.

Pokud chcete vidět, jak vypadalo natáčení dílu - Motivace, stačí kliknout na Stream.cz, kde každé pondělí vychází nový díl.

Reklama

Související témata: