Hlavní obsah

Ženy se holí. I chlapi vyhledávají hladké nohy

Praha

Uf, takové vedro. Sluneční paprsky, po kterých jsem tolik prahla, mě donutily odhodit svršky. Ke svému pravidelnému výběhu jsem vyrazila jen v šortkách a v tílku. Méně oblečení však znamená i více přípravy. Dlouhé rukávy a nohavice totiž leccos schovají, nikdo prostě nezjistí, že vaše nohy nejsou zrovna dohladka oholené.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Laserová depilace nohou. Každý chloupek musí pryč, je nutné si pořádně posvítit.

Článek

V krátké verzi si něco takového snad žádná žena netroufne a tak před běháním okupuje koupelnu. Jenže kdy je ideální oholit všechny nežádoucí chloupky?

Chvíli před běháním to rozhodně nebude. Agresivní pot může čerstvě oholené partie pořádně podráždit. A ani sluneční paprsky jim dobře neudělají. Na těle vám mohou naskákat nevzhledné pupínky. Nedej bože, abyste šla po běhání rovnou do plavek. Zanícená ložiska ve vašich tříslech by jistě přitahovala nežádoucí pozornost.

Perfektní oholení žiletkou si žádá trochu času. Nejlepší je odstraňovat chloupky večer či ráno po koupeli nebo sprše. Budou mít čas lehce změknout a povolit. Holit po nebo proti směru růstu? Pokud zvolíte první možnost, zarůstání chloupků tím můžete minimalizovat. Tento postup je však daleko náročnější. Pro ten pravý efekt je třeba několikero tahů, i tak si některé ženy stěžují, že i přes to nedosáhnou takové hladkosti, jako při holení proti směru růstu. Holení proti směru růstu ale pupínky způsobuje mnohem častěji.

Zářivá textura

Důležitá je i následná péče. Aby holení vaši pokožku nepoškozovalo a docílily jste hebké a zářivé textury, na závěr holení místo opláchněte, osušte jemným ručníkem a použijte zklidňující krém. Pokožka v oblasti třísel také uvítá volnější prádlo.

Zarůstající chloupky, zodpovědné za nevzhledné pupínky, vás mohou potrápit i po depilaci strojkem, cukrovou pastou, voskem či krémy. Nejlépe se tak pro sportovkyně jeví trvalá epilace. Musíte sice vydržet počáteční nepohodlí v podobně delších chloupků a také trošku provětrat vaši peněženku, v dlouhodobém horizontu se vám však tato investice vyplatí.

Laserem si nechala odstranit chloupky i bývalá Spice Girl Victoria Beckhamová. Běhá prý denně 6,5 kilometru a díky laseru, který jí doporučila herečka Eva Longoria, si už nemusí holit nohy. "To byl nejlepší tip, jaký mi kdy Eva Longoria dala," říká.

Jamajský rychlík Usain Bolt také holí

Pokud se přece jen dostanete do úzkých a budete potřebovat před během rychlou úpravu, zkuste se oholit strojkem s planžetou – jsou vhodné zejména na citlivou pokožku. Možná vám tento způsob může připadat trochu chlapský, ale doporučují ho i některé kosmetičky ženám, jejichž pokožka nesnese holení žiletkou nebo depilaci pastou. Pohyblivá hlavice se totiž přizpůsobí tvaru třísel a nezpůsobí podráždění pokožky. Možná budete překvapené, jak bezchybný bude výsledek. Nevýhodou je naopak časté použití, ideálně obden.

Nohy si holí už muži - běžci. Mají však proto jiné důvody a pupínky jim rozhodně nevadí. Americký profík Jeff Thomas si nechal v rámci testování v aerodynamickém tunelu změřit rozdíl mezi oholenýma a neoholenýma nohama při rychlosti 40 kilometrů v hodině a výsledek byl ohromující – 15W!

Jamajský rychlík Usain Bolt asi dobře ví, proč má své nohy hladce oholené...

Reklama

Související témata: