Hlavní obsah

Fanatici se sešli ve výšce 250 metrů nad zemí. Dobrovolně

Praha

Fanatičtí běžci šplhali do 61. patra, vystoupali 1344 schodů, aby dosáhli cíle. Nikdo nikoho nenutil. Ve Frankfurtu si sáhli odvážlivci na dno sil. Mezi nimi i hasiči v plné zbroji a s maskou na tváři. Ultra dostaveníčko přivítal Messeturm, druhý nejvyšší mrakodrap ve Frankfurtu nad Mohanem, ale i v Německu. Je 257 metrů vysoký a má 63 pater.

Běh do schodů na MesseturmVideo: Reuters

 
Článek

"Je to docela těžký, tento sport není obvyklý. Rychle ukáže vaše limity, potom musíte tlačit až do konce, je to velmi těžké, ale je to zábava," řekl Christian Riedl, který skončil na druhém místě.

Dole se sešlo 344 běžců, kteří poznali nahoře bolest a vyčerpání. "Je to těžký běh, ale v určitém bodu běh trvá dlouho. Je obtížné, když máte někoho za sebou, je blíže a vy nemůžete, ale musíte jít rychleji. Nejde o jedno, dvě patra, ale třeba patnáct, to je těžký," oddychoval Goerge Heimann.

Mezi běžce se vklínila i hasičská parta, která mohla vzít tento závod jako trénink. Nikdy nevíte, kde bude jejich zásahu potřeba. Žádné běžecké boty, kraťasy, triko. Tady se šlo do kompletní těžké výstroje.

"Stále nebyl konec, nohy šly, ale nemohl jsem dýchat. Byla to zábava jako každý rok," usmíval se Felix Richter, jeden z hasičů, který dosáhl vrcholu mrakodrapu. "Normálně je nejhorší teplota v těchto těžkých oblecích, ale teď to bylo o formě, jak jsme pospíchali," dodal Tobias Weinaus.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články