Hlavní obsah

Český reprezentant šplhal po čtyřech k nebi. Proč?

Kateřina MachováSport.cz

Český reprezentant v rychlostní kanoistice Martin Fuksa se objevil na mezinárodním meetingu Reebok Yoga Sensation, který probíhal v pražské O2 areně. V současné době slaví úspěch, protože si přivezl ze zahraničí dvě medaile, ty získal na Evropských hrách. Momentálně se připravuje na mistrovství světa a také na extrémní běžecký závod Red Bull 400.

Český kanoista Martin Fuksa o závodu Red Bull 400 Video: Martin Fuksa , Sport.cz

 
Článek

„Vrátil jsem se z Baku, kde se konaly první Evropské hry, odkud jsem si přivezl dvě medaile - jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Čeká mě také mistrovství světa do 23 let a mistrovství světa, kde se bude vyjíždět olympiáda v brazilském Riu," říká Martin Fuksa.

Kanoista trénuje téměř každý den, kromě kanoistiky chodí pravidelně do posilovny a také chodí běhat. Momentálně se připravuje také na extrémní závod, který se koná v Harrachově na vrcholu skokanského můstku. Jedná se pravděpodobně o jeden z nejextrémnějších závodů vůbec. Běžci musejí vyběhnout na vrchol skokanského můstku K120, a to od konce dopadu až po rozjezdovou lavici. Toto místo perfektně splňuje požadavky právě pro tento závod.

„Je to strašně náročný závod. Zezačátku běžíte, ale pak už prostě lezete. Loni jsem tento závod absolvoval a bylo to příšerné. To jsem se maximálně vydal, snad ještě víc než při závodu. Ten trénink na samotný závod jsem minulý rok trochu podcenil, protože jsem měl po sezóně a většinou jsme už jen oslavovali. Dost se to na mně podepsalo. Ale byl to skvělý zážitek a super výzva. Doporučuju všem, kteří do toho chtějí jít, aby do toho šli a připravili se na to," směje se Fuksa.

Samotný závod vypukne už 15. srpna 2015. I letos si stovky běžců změří své síly na nejextrémnější čtyřstovce v Česku.

Reklama