Hlavní obsah

Je to rebel. Veterán druhé světové války ohromil svět. Navíc klikuje jako mladík

Kdy skončí, kde se v něm bere stále chuť bojovat? To jsou otázky pro nezadržitelného sportovce, atleta, který se vymyká. Frederick Winter dokončil závod na sto metrů, dosáhl času 42,38 sekundy. Pomalé? Při závodu v Minnesotě na Národních hrách seniorů mu ale bylo 100 let! Rekord se stal realitou.

Foto: runnersworld.com

Stoletý Frederick Winter se zapsal do historie, uběhl sprint na sto metrů.

Článek

"Každé ráno v šest hodin se snažím cvičit aerobic. Musím to stihnout, pak už nemám čas. Je to okolo třiceti minut. Sleduji také své jídlo, žádné rychlé občerstvení. Losos," přiblížil své návyky Winter pro si.com.

Každý den dělá také kliky. A to až 110 za den. Podle manželky bere svoji kondici opravdu vážně. Aspoň jednou týdně se také snaží jezdit na tříkolce. Dobrá fyzička si to vyžaduje.

Winter začal závodit, když mu bylo sedmdesát let. Zjistil totiž, že jeho kondice nedosahuje valné úrovně. Kolik lidí v tomto věku opravdu hledí na svoji fyzičku? Asi jich nebudou zástupy. V tomto věku je zkrátka rebel, který nemá obdoby.

Běžec, který závodí i v kouli a kladivu

Na závodní dráze se objevil poprvé od střední školy. Tedy rozmezí více než půl století. "Chtěl jsem se porovnávat s lidmi v mém věku jak fyzicky, tak psychicky a mentálně. A jeden způsob je, že jdu na závodní dráhu," dodal veterán druhé světové války, který miluje borůvky a vedle běhání se také věnuje kouli a kladivu.

"Čím jsem starší, tím mám méně a méně soupeřů. Jsou nemocní a umírají," glosoval realitu života v interview pro People muž, který nekouří a nepije alkohol.

V mládí sloužil u amerického námořnictva, kde nakonec odkroutil pětadvacet let. Během druhé světové války byl nasazen v japonské Okinawě. A vojenský dril a povinnost si drží i nyní. Pravidelný trénink a závody jsou toho důkazem.

Jaký nejlepší čas jste dosáhli na sto metrů?
Pod 10 sekund
13,1 %
Pod 12 sekund
30 %
Pod 15 sekund
46,9 %
Pod 17 sekund
5 %
Nad 20 sekund
2,1 %
Nad 30 sekund
2,9 %
Celkem hlasovalo 5552 čtenářů.

Reklama