Hlavní obsah

Maniak z Texasu si plní sny, i když platí milióny ze své kapsy

Praha

V sobotu a v neděli si šel zaběhat. Tak jako obvykle. Do své sbírky si připsal další dva maratóny. Den druhý byl jubilejní. Larry Macon z Texasu absolvoval 1500. maratón ve svém životě. Sedmdesátiletý běhající právník dostal balónky, triko a byl šťastný.

Foto: Faccebook: Larry Macon

Larry Macon je velký sportovec. Právě uběhl maratón číslo 1500!

Článek

"Dal jsem dva. Asi stárnu," usmál se pro World Newsire. V sobotu doběhl Big Sky Marathon. Den předtím si zaběhl v Madisonu a rozšířil tak svoji sbírku medailí, kterých má stovky. Všechny je má uložené v domě v krabici, která už je hodně těžká.

Pokud by měl schraňovat i závodní trička, která obdržel, neměl by je patrně kam skládat, proto je dává přátelům a Armádě spásy. "Viděl jsem, že některé děti nosí moje trička. Možná nejsou nutně moje, ale ta šance je vysoká."

Macon a jeho čísla
255 - tolik uběhl Macon maratónů v roce 2013.
241 000 - tolik kilometrů letecky absolvuje za rok v cestě za závody.
4:15 - nejlepší čas, který kdy při maratónu zaběhl. Tento se mu povedl při Valentýnském běhu.
1 - vyhrál jediný maratón, byl to Bear Lake marathon.
2926 - nejvyšší nadmořská výška v metrech, do které se dostal při svém běhání.
3 100 000 - 3 700 000 - tolik korun v přepočtu investoval do startovného.
63 250 - tolik kilometrů uběhl za 1500 maratónů.

Macon začal s běháním až po padesátce, navíc čirou náhodou, ale od té doby je k nezastavení. Jeho časy nepatří k nejrychlejším, obvykle se pohybují mezi pěti až sedmi hodinami, jenže hlavní je, že doběhne. Možná to vypadá, že jeho koníčkem může trpět manželství, ale není to tak. Havaj, Aljaška, i tam s ním cestuje manželka Jane. "Je moje neuvěřitelná podpora," děkuje jí.

"Lidé mi říkali. Zemřeš, zlomíš si kosti," vzpomínal na začátky při rozhovoru pro ESPN. V únoru 2015 měl uběhnutých 1400 maratónů. V roce 2008 uběhl 105 maratónů, v roce 2010 106 distancí po dvaačtyřiceti kilometrech. Rok 2011 a 113 maratónů, v roce 2012 157 a v roce 2013 255 maratónů. Zápisy do Guinessovy knihy rekordů nemohly chybět. Za 12 měsíců dokázal proběhat i 24 párů bot.

„Je to šťastný den, když ráno vstanete z postele a přemýšlíte. Hele, poběžím maratón. Opravdu to není těžké. Tělo se přizpůsobí. Je to skvělý život, dělám dvě věci, které miluju. Jsem právník a běhám závody. Život nemůže být lepší než tento," pravil tento nezlomný běžec, jehož facebook má také příkladné jméno Marathon Maniac Larry.

Jak vše začalo
Právník Larry Macon seděl v pondělí s kolegy v kavárně v San Antoniu a klábosili na téma víkend. První hrál golf, druhý si šel zaplavat, třetí provětral kolo. Až došla řeč na Macona. Jenže on pracoval, žádný relax, takže zalhal. „Trénoval jsem na maratón,“ vypálil ze sebe. „Skvělé, to je za tři týdny. Larry, bude party, zveme tě.“ Psal se rok 1996.

Reklama