Hlavní obsah

Chybí vám motivace? Máme pro vás běžecké desatero, konec výmluvám

Motivace, matka úspěchu. Pokud se vám jí nedostává, patrně někdy hledáte vnitřní sílu vstát, obléci se, nazout běžecké boty a jít se proběhnout. Únava, lenost, děti, manžel, tchyně, kamarádi, hospoda, úklid, návštěva. Našli jste se? Je toho určitě více, co vám odkloní trénink do jiného dne. Co si ale vylepit na lednici motivační desatero, které vás přesvědčí.

Foto: salmingrunning.cz

Běh otevírá cesty k endorfinům. Na co čekáte?

Článek

1. Když můžete, jděte běhat. Nevíte, jak dlouho budete tento sport milovat, budete zdraví, bez zranění, nebo mít čas trénovat.

2. Běhání je zadarmo. Zaklapnout dveře a vyběhnout nevyžaduje žádné členské poplatky za posilovnu, tělocvičnu. Lidé mají rádi věci zadarmo, tak si na to vzpomeňte. Berte tento bonus jako výhru.

3. Běh je pro vás to pravé. Pomáhá vám udržet váhu a zvládat lépe stres, což jsou další kladné body.

4. Kardiovaskulární systém se vám zlepší, cévy nebudou kornaťet pod nánosem ukládání tukových látek a vápníku do jejich stěn.

5. Můžete najít přátelé. Běžci mají sklony se přátelit. Existují desítky možností, jak se potkat s ostatními. Když budete mít parťáka, nebudete se na něj chtít vykašlat, pocit zklamání vám to nedovolí.

6. Dobrý pocit, který se nakumuluje do vašeho těla, se těžko porovnává s něčím jiným. Zvláště po náročném tréninku se budete cítit lépe fyzicky a více sebejistí.

7. Čas. Cokoliv děláte, vezme si svůj čas. Platí to i o ležení na gauči před televizí. Proč ten samý čas neproběhat, když stejně chcete, ale jste jen třeba trochu líní. Takže zvednout.

8. Více a více tréninků z vás udělá lepšího běžce. Pokud budete chodit jen občas, budete se točit ve výkonnostním kruhu. Pokud budete jiní, získáte progres, budete rychlejší, silnější, odolnější. Není tohle lepší?

9. Hanba. Přijdete druhý den do práce a během oběda se kolegové začnou bavit o tréninku, který si dali večer. Samozřejmě, otázka padne i na vás. Co vy? Ehm, no...výmluvy. Jděte běhat a může říct. Super, přidal jsem si, mám lepší čas. Taky jste si přidali?

10. Běhání je zábava. Sice doběhnete často unavení, zpocení, ale tento čas je jeden z nejlepších z celého dne. Po něm si můžete říct - dal, dala jsem to, jsem dobrý, dobrá. Dobrý běh!

Reklama

Související témata: