Hlavní obsah

Night Run. Běh, který české běžce naučil dovádět ve tmě

Praha

Jedni staví úspěch na lokalitách, další na masových bězích, jiní vidí šanci v adrenalinu. Ale existuje i běžecký podnik, který miluje tmu. Slunce zapadne, oni vybíhají. Takový je běžecký seriál Night Run, který se rozrostl po celém Česku. Jelikož přituhuje a běžecká sezóna pomalu končí, nabídneme vám postupně bilancování několika organizátorů a jejich výhled pro rok 2016. Jako první přibíhá Night Run. „Máme nárůst běžců až sto procent,“ je spokojený Tomáš Pavel.

Foto: Night Run

Night Run znají běžcí po celém Česku, takto se běhalo letos v Brně.

Článek

Jak hodnotíte sezónu 2015?

My jsme plně spokojeni se sezónou, i když ještě máme před sebou čtyři velké akce: Night Run Olomouc - Zombie, Night Run - Olomouc, Night Run Praha - Christmas a Night Run - Hradec Králové.

V čem jste jiní proti konkurenci?

Jsme seriál zážitkových sportovních běhů. Night Run – noční běh - se stal v České republice fenoménem a míří i na Slovensko, kde jsme si to vyzkoušeli v Nitře. Povedl se nám doladit doprovodný program a rozjet dětský pohár RWE Kids Cup. Charitativní běh Avon již letos vybral ke 200 tisícům korun, a to ještě není konec seriálu. Vypadá to na dvojnásobnou částku proti minulému roku na sbírku proti rakovině prsu. Tohoto běhu se také účastní 80% žen a rodin s dětmi. Rozhodně bychom byli rádi, pokud by se trend nezastavil.

Kolik běžců se vašich závodů účastnilo v tomto roce?

Našich běhů se účastní od 800 startujících na prvních ročnících Most a Plzeň až po 2500 startujících v Praze. Nárůst je až sto procent v některých městech. Například v Ostravě proti minulému roku z důvodu perfektních služeb pro závodníky a zavedení krásné cílové medaile v cíli. Závodníci, účastníci si také odnášejí plno hodnotných dárků. Startovné se snažíme udržet v přijatelné hranici 350-500 korun.

Chystáte pro rok 2016 novinky?

Chystáme se udržet kvalitu, cenu a krásné medaile v cíli. Přibude nový vložený běh pro účastníky, kteří chtějí běžet s celou svou rodinou. Pro ně chystáme to samé, jako pro Night Run závody a Avon běh.

A co konkrétněji pro děti?

Chceme se zaměřit na dětské závody RWE Kids Cup, kde chceme zavést žebříček nejlepších dětských běžců. Příští rok 2016 bude mít seriál Night Run osm akcí a dokonce čtyři akce a Slovensku. Novinky nyní vymýšlíme, ale myslím, že se mají běžci na co těšit. Rozhodně nebudeme zdražovat startovné a udržíme kvalitu běhu. Největší novinkou bude bodování deseti kilometrů běhu jednotlivců a týmů.

Kam se může vyvíjet běhání v Česku v následujících letech?

Tak to je velká neznámá, doufáme, že křivka bude rostoucí. Běžci se chtějí bavit, chtějí být baveni a zároveň sportovat. Zážitkové běhy rozhodně budou určovat směr běhu. Budou zde dvě roviny běhu – sportovní maratóny, půlmaratóny a zábavné běhy. Naši úplnou novinkou je Zombie Night Run, který se uskuteční 31. října 2015 na Vítkově a kde opravdu půjde hlavně o zážitek a běh. Jedná se o nejstrašidelnější běh v Česku.

Reklama