Hlavní obsah

Kompenzační cvičení aneb Hraběnka v cirkuse

Praha

Tak už jsme si zkusili dřepy, prohnal nás vzteklý pes, utrpěli jsme smrt amerických fotbalistů a dali jsme si i panáka. Poslední díl našeho seriálu kompenzačních cviků, posilování a protahování bude tak trochu připomínat cirkus. Zvláště pokud trpíte na bedra, což při dnešním způsobu života platí skoro o každém, zůstaňte u svých obrazovek. Prozradíme vám, jak se potíží zbavit.

Silový trénink - díl pátýVideo: Sport.cz

 
Článek

Sedavý způsob života s sebou přináší velké dysbalance v oblasti beder. Na jedné straně jsou bedra přetížená, na jedné zkrácená a zatuhlá. Tentokrát nám naše trenérka ukáže pět důležitých cviků na uvolnění beder a posílení hlubokého stabilizačního systému. Tvrdí, že je dobré několika takovými sériemi zahájit každý trénink.

Dnes to bude vypadat, jako bychom se jen váleli po zemi a sem tam si u toho opřeli nohy o zeď nebo z čiré rozjařilosti začali balancovat míčem. Nenechte se mýlit, cviky jsou náročné, i když na to nevypadají. Závěrečná „Hraběnka" může působit v podání pánů běžců poněkud komicky. Ale nevadí. Vy si procvičíte pánev, ostatní třeba zase bránici.

U jednotlivých cviků není ani tak důležitý jejich rozsah, jako spíše správnost a preciznost jejich provedení. Dbát budeme také na správné dýchání ‒ nádech nosem, výdech ústy. Až si s námi tuto sérii projedete, budete natolik vykompenzovaní, že se můžete směle pustit do dalšího maratónu.

Běhání.Sport.cz děkuje Hit Fitness Flóra za poskytnutí prostorů pro natáčení.

Reklama