Hlavní obsah

Americký řízek se stále valí jako tsunami. Vlna, která měla 300 kilo!

Praha

Před rokem se rozhodl, že přijde změna, velký třesk. Chytrá to myšlenka. Američan Derek Mitchell vážil 284 kilogramů, byl nepohybující se masou, která se řítila do záhuby. Přitom mu bylo jen čtyřiatřicet let. Po téměř roce má za sebou zážitky, které mu nikdo vezme, nevzdal se. Zúčastnil se desítek závodů, které měly většinou pět kilometrů. Mimo trénink naběhal téměř 130 závodních kilometrů.

Foto: Facebook: The Derek Mitchell Story

Derek Mitchell se navzdory svým kilům rozběhl. Medaile jsou toho důkazem.

Článek
Fotogalerie

„Prostě jsem věděl, že musím něco udělat, abych měl naději pro budoucnost nebo něco podobného," řekl téměř před rokem pro server fox4kc. Před šesti lety byl čtyřiatřicetiletý Mitchell diagnostikován s nezhoubným nádorem hypofýzy, který přispěl k jeho astronomické váze. Ta se pohybovala pár kilo pod 300 kily!

„Začal jsem se procházet kolem sousedů. Začínal jsem na jedné míli, poté jsem se časem propracoval až něco málo přes dvě míle za den." Takové byly jeho začátky, které byly spíše chodecké. K běžeckým se musel teprve propracovat. Však také jeho první závod na pět kilometrů tomu odpovídal. Časomíra mu v dubnu ukázala téměř hodinu a půl. V květnu už 1:16:34. V červnu stoupl na váhu a měl téměř o čtyřicet kilo méně.

„Když jsem si šel vyzvednout krabici, byla opravdu těžká. Je to jako sen, že jsem tohle vše udělal já," rozplýval se před pár dny pro běžecký server runnersworld.com, když přinesl všechny své medaile.

Dolů chce dostat 100 kilo!

Mitchellovo snažení má velký ohlas, jeho facebooková stránka má více než osmnáct tisíc přátel. V průběhu roku byl zván na různé běžecké akce, stal se „celebritou". Nakonec si zaběhl závody v sedmi státech USA. Proti původnímu času se výrazně zlepšil, stlačil čas až na hodinu a deset minut. Ze své původní váhy ubral téměř padesát kilo. A to za necelý rok.

Mitchell plánuje ve své cestě pokračovat i v příštím roce, chce dokončit půlmaratón. V červnu se dokonce zapsal na maratón na Honolulu, který byl v plánu na 13. prosince, ale kvůli kolenu ho odložil. Co se týká váhy, chce sprovodit ze svého těla sto kilogramů! I proto začal spolupracovat s trenérem, aby jen neběhal, neztrácel kila, ale také získal sílu a svalovou hmotu.

„Mluvil jsem s lidmi, kteří se bojí jít na závody, protože se obávají, co si lidé budou myslet. Já jsem byl na závodech největší, nejpomalejší, přesto jsem zažil větší podporu, než jsem vůbec doufal. Jsem živoucím důkazem, že je to možné, je to zábava."

Reklama

Související témata: