Hlavní obsah

Odhalte svoji sportovní duši. Jste bojovníci, nebo pesimisté?

Praha

Pokud znáte své silné i slabé stránky, můžete lépe maximalizovat své schopnosti. V přístupu k tréninku můžete mít dva postoje. Buď jste bojovník, nebo potížista, pesimista. Pokud si nejste jisti, zkuste si krátký kvíz, který odhalí, jak to s vámi je. Která volba bude mít více vašich - ano - tam směřujete, tam máte nakročeno.

Foto: René Kujan, Sport.cz

Bojovník, nebo pesimista? Otázka, kde každý najde odpověď.

Článek

Pesimista: Je nutné rozdělit a rozbít naplánovaný trénink. A to bez ohledu na to, co se děje, stejně dojde na dělení.Bojovník: Vidíte svůj tréninkový plán jako vodítko k tomu, co je potřeba dodržet.

Pesimista: Běháte stejnou cestou, kterou využíváte několik let.Bojovník: Často hledáte nové cesty, trasy. Máte rádi objevování nových míst.

Pesimista: Pamatujete si tréninkové i závodní časy, a to z poslední doby i z minulosti.Bojovník: Jen zřídka si pamatujete podrobnosti o časech z tréninků a závodů.

Kdo je pesimista
Je to pilný dělník, tento atlet, sportovec, běžec. Má rád rutinu. Pesimisté jsou nejšťastnější s plánem, který má jasno. Mají tendenci se trápit detaily a analyzovat potencionální výsledky. Ve stresových situacích mají pochyby, ale jsou to vytrvalí a houževnatí jedinci, kteří čerpají ze svých zkušeností. Dokážou rachotit s negativním myšlením a připravují se na ty nejhorší scénáře. Pokud se neudrží na uzdě, mohou mít úzkostné nálady. Pesimisté mohou být někdy introvertní, neohební, což způsobuje, že jsou méně otevřeni novým lidem a zkušenostem.

Pesimista: Lidé vám říkají - buď pozitivní. Ale vy se vždy stále něčeho, někoho obáváte a předstíráte a zdůrazňujete pozitivní pohled.Bojovník: Pokud máte z něčeho obavy, ovlivňuje to obvykle vaše výkony. Chcete se cítit klidní a pozitivní před závodem.

Pesimista: Váš prsteníček je kratší než ukazováček.Bojovník: Váš prsteníček je delší než ukazováček.

Pesimista: Přistupujete k rizikům metodicky a s pevným plánem.Bojovník: Vždycky jste byl tak trochu odvážlivec.

Pesimista: Máte rádi rutinu a obvykle trénujete ve stejnou dobu každý den.Bojovník: Rutina a vy? Ne. Vyběhnete ze dveří kdykoli vidíte volnou minutu.

Kdo je bojovník
Typický jedinec, který se narodil pro to být divoký. Bojovníci jsou svobodomyslní a není jim cizí dobrodružství. Kde mohou být pod tlakem, tam se jim daří. Oni potřebují stres, ten má pro ně význam při poznávání světa i sebe sama. Bojovníci ožívají v den závodu. Nemají problém přijmout výzvu, bojovat s problémy a dřít den po dni. Pokud se jim nepodaří stanovit priority a omezit svoje úsilí, mohou skončit vyčerpaní a nedosáhnou svých cílů.

Reklama

Související témata: