Hlavní obsah

Zkuste změnu. Běháním do práce ušetříte čas a peníze. Budete šťastnější

Praha

Čtyřiadvacet hodin na jeden den je někdy prostě málo. Kam tedy vmáčknout běhání, když je povinností nad hlavu? Žonglování s více míčky najednou časem dospěje do stavu, kdy se něco zbortí. Více a více běžců se přizpůsobilo stavu věcí a volí jednoduchou cestu. Den má svůj program, kdy je tedy čas? Než začne, takže trénink před prací. Běhání je ve stále větší oblibě.

Foto: Profimedia.cz

Už jste si někdy doběhli do práce? Zkuste ale jiný oblek.

Článek

Výzkum provedený na londýnské Royal Holloway University říká, že počet lidí, kteří běhají do práce a vzdali se jiné dopravy, se v posledních dvou letech ztrojnásobil. „Běhání je sport a koníček, chtěli jsme se na tento druh dopravy do práce podívat. Stále více lidí se účastní delších akcí, běhají maratóny, ultra, k tomu potřebují natrénovat více mil (kilometrů). Běh do práce je tak jasnou volbou," řekl pro server womensrunninguk.co.uk Simon Cook.

Běžecká a osobní trenérka Edwina Suttonová je velkou zastánkyní tohoto tréninku. Sama má šest pádných argumentů, které jsou pro běžce výhodné.

1. Přidejte týdenní kilometry. Běhání do práce je skvělý způsob, abyste navýšili extra kilometry, zvláště pokud trénujete na dlouhou trať. Navíc můžete experimentovat s dvěma fázemi denně, aniž byste museli hledat více času ve svém naplněném dni.

2. Více času pro rodinu. Běhání do práce je velmi efektivní a vyplní „mrtvý" čas při dojíždění, který trávíte v autě, autobusu, vlaku. Tím získáte více času pro rodinu a vaše další zájmy, když se vrátíte zpět domů.

3. Procvičíte své stimuly. Ranním během probudíte své tělo. Pokud budete běhat do a z práce, rozložíte si tréninkovou dřinu a můžete lépe pracovat na rychlosti.

4. Budete šťastnější. Zlepšíte svoji fyzickou kondici, ranním během si navodíte také duševní pohodu, a to dokonce, i když nejste od přírody ranní ptáče. Ranní běh vás nastartuje do práce, celý den. Budete mít lepší náladu a pocit větší energie. Běhání je často bráno také jako cenný způsob v boji se stresem.

5. Ušetříte peníze. Auto, vlak, autobus, tramvaj. Benzín, parkoviště, údržba, poplatky, to vše je přínos pro rodinnou kasu, což vám určitě přinese kladné body.

6. Zvýšíte hladinu vitamínu D. Skvělý způsob, jak nasát více čerstvého vzduchu, což ale při běhání ve městě, není úplně ideální. Pobyt na vzduchu a na slunci zvýší hladinu vitamínu D, což jistě uvítáte po dlouhých zimních měsících.

Reklama

Související témata: