Hlavní obsah

Originálního mladíka nakonec policie dostala

Jako pára nad hrncem, případně po francouzsku se rozhodl zmizet mladý muž z místa dopravní nehody. Způsob, jakým to realizoval, překvapil i dlouholeté policisty. Tohle skutečně ještě neviděli. Mladík se velice vynalézavým způsobem maskoval za sportovce, aby z místa mohl nepozorovaně uniknout. Za originalitu by si určitě vysloužil nejvyšší ocenění, policisté pro něj ale místo toho měli jen tučnou pokutu. Spravedlnosti nakonec přeci jen neunikl.

Foto: Profimedia.cz

Mladík opustil scénu po francouzsku a v originálním převleku. (ilustrační foto)

Článek

Jaké triky jste už použili, abyste se vyhnuli pokutě? Co všechno byste podnikli a jak daleko byste nechali situaci dojít? Věřte, že jeden nejmenovaný mladý muž z amerického Wisconsinu nastavil laťku originality hodně vysoko. Při souběžné jízdě v několika pruzích se stalo, že se 19letý muž rozhodl změnit pruhy v okamžiku, kdy se k podobnému manévru chystal také řidič jedoucí vedle. Nezkušený mladík se na poslední chvíli pokusil vyhnout srážce, což se mu také podařilo. Po prudkém škubnutí volantem se ale jeho vůz na druhé straně dostal mimo svůj pruh, přetočil se do protisměru v připojovacím pruhu a následně se zastavil až mezi stromy mimo vozovku.

Reakce mladého mozku byla okamžitá a brilantní. Muž vybíhá z vozu, strhává ze sebe svrchní oblečení a opouští scénu jako „náhodně probíhající jogger". Finta mu pro začátek skutečně vyšla, policii se ho ovšem později přeci jen podařilo vypátrat a zadržet.

Jak se ukázalo, nešlo o člověka strážníkům zcela neznámého. A bylo jasné, proč chtěl muž svou účast na incidentu, při němž nebyl nikdo zraněn a kromě mladíkova vozidla nedošlo ani k žádné další škodě: Muž vyjel bez řidičského oprávnění, které mu už dříve odebrala policie. Místo ocenění kreativity tak na mladíka čeká přinejmenším mastná pokuta.

Už jste se někdy pokusili ušetřit si nějakým „fíglem“ pokutu?
Ano, jinak to nejde.
40,1 %
Ne, jsem čestný muž/čestná žena!
44,8 %
Nevím, nejsem si jistý/á, byl/a jsem úplně namol.
15,1 %
Celkem hlasovalo 1006 čtenářů.

Reklama