Hlavní obsah

Rychlostní golf? Podívejte se na letošní britský šampionát!

Londýn

Golf je stará dobrá zábava džentlmenů na britských ostrovech přetrvávající vlastně už po staletí. Poprvé byl golf zařazen do programu olympijských her v roce 1900. Jeden americký astronaut prý odpálil míček také na Měsíci, což z golfu dělá vesmírný sport. Nyní se nám tu začíná rozmáhat jeho až sprintersky rychlá varianta speedgolf, rychlostní golf. Podívejte se na průběh britského mistrovství!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ve Velké Británii se konal šampionát v rychlogolfuVideo: sntv

 
Článek

Šampionát British Open Speedgolf Championships proběhl v anglickém Sussexu na greenu Piltdown Golf Club. Zúčastnit se mohli jak amatérští, tak profesionální běžci, přičemž hodnocení oproti běžnému golfu probíhá na dvou úrovních. Jednak se hodnotí počet úderů, jednak se sleduje také čas potřebný k odehrání všech 18 jamek hřiště.

Do klání v moderní, atletické variantě prastarého sportu, který má údajně kořeny už ve středověké Číně, se pustili borci z celého světa. Počet používaných holí byl v pravidlech omezen na maximálně sedm. Hráči s nimi mohli mezi jednotlivými pozicemi přebíhat volně v rukou nebo použít bag. Golfové vozíky, takzvané buggies nebyly samozřejmě povoleny.

Nevšední disciplíně kraloval britský profesionální golfista Chris Benians, jemuž se tak podařilo obhájit titul z předchozího roku. 80 ran mu zabralo lehce přes 43 minut, což vyneslo celkové skóre 123:21. Bouřlivé ovace si vysloužila Novozélanďanka Liz McKinnonová, rovněž profesionální golfistka a ostřílená speedgolfistka. Její golfová serenáda o 76 úderech trvala přesně 50 minut a 41 vteřin. Celkové skóre tak činilo 126:41.

Reklama

Související témata: