Hlavní obsah

Pojďte si zaběhat. Až do pivovaru

Nový čtyřdílný seriál závodů "Běhej s námi" na západním okraji Prahy míří do finiše. Poběží i Únětice, obec sousedící se Suchdolem! Už tento čtvrtek 11. dubna se zde chystá finále, start šestikilometrové trati je v 18 hodin na půdě zdejšího pivovaru. Trasa podle pořadatelů připomíná tak trochu Velkou kunratickou. Nastoupá se na ní 195 metrů, vede přes Alšovu vyhlídku i Kozí hřbety.

Foto: Běhej s námi

Ilustrační foto.

Článek

„Ano, opět nebudou chybět výběhy do kopců," vysvětluje profil závodu hlavní organizátor Jan Plachý. „Sám jsem si trať proběhl a věřím, že se všem bude moc líbit," dodává.

„Akce v našem pivovaru pořádáme během roku několik, hlavně kulturních, nicméně běžecký závod je vždy něco speciálního. Jsem rád, že můžeme nabídnout originální zázemí, které na jiných bězích jen tak nenajdete," říká Štěpán Tkadlec, majitel Únětického pivovaru, který se sám účastnil již dvou závodů seriálu.

Pořadatelé tentokrát ocení nejen nejlepší v závěrečném podniku série, ale současně i v celkovém pořadí všech čtyř závodů, kdy v součtu rozdělí 12 000 Kč mezi tři nejlepší muže i ženy celkového pořadí. Celkový triumf už mají jistý Jiří Chyba a Lujza Sláviková, kteří dokázali vyhrát všechny tři předchozí běhy.

„Celý seriál byl nejen sportovní, ale vlastně i společenskou zábavou. Nejinak tomu bude při finále v Úněticích," dodává Šárka Hrubá z pořádajícího Kopaninského spolku.

Reklama

Související témata: