Hlavní obsah

Seriál Běhej s námi doběhal. Tedy prozatím

Praha

Je konec. Čtyřdílný seriál Běhej s námi má za sebou první ročník. A úspěšný. Ať už z pohledu počtu běžců, organizace, ale především pohodové atmosféry. Hlavně na ní plánují pořadatelé z Kopaninského spolku brzy navázat. „Jsme spokojeni, přece jen jsme rozjížděli první ročník a nikdo nemohl přesně vědět, jak se nám podaří získat místní lidi pro běhání i přilákat běžce odjinud. Cílem bylo hlavně zapojit místní komunitu, což se povedlo,“ je spokojená Šárka Hrubá z pořádajícího Kopaninského spolku.

Foto: Běhej s námi

Les ve Statenicích, kdo by se nechtěl proběhnout.

Článek

Co všechno běžci v Praze a okolí zažili? Běhalo se od února od OC Šestka a Přední Kopaniny přes Statenice, Suchdol až do dubnových Únětic. Všechny trasy byly premiérové a je zájem si je zopakovat.

Pokud nemusíte běhat v tisícihlavém roji a dáváte přednost menší a rodinnější atmosféře, tak zde jste správně. Celkový počet účastníků šel do stovek. Potvrdilo se, že strategie přírodního charakteru, a především kratších tratí okolo šesti kilometrů je lákavá, dokázala přivést k závodění nováčky, ale neodradila také zkušené běžce. A některé dokonce vytvořila, jako celkového vítěze, pořád hlavně cyklistu Jiřího Chybu.

Foto: Běhej s námi

Takto se běhalo v okolí Únětic.

První běžci přišli většinou z místa závodu a nejbližšího okolí, ti druzí se naučili jezdit i přes celou Prahu. „Náš koncept seriálu a celkového žebříčku včetně finančních odměn a tomboly pomohl gradaci i dalším účastem těch, co přišli původně třeba na jeden závod," okomentoval seriál Jan Plachý ze spolupořádající agentury eventime.

Žádné hlavy v oblacích

„Účastním se mnoha běžeckých závodů, ale seriál Běhej s námi mě v poslední době nejvíce nadchnul, takovou péči organizátorů a rodinnou atmosféru jen tak nenajdete," potvrdila účastnice tří ze čtyř závodů Bianka Mičke, závodící za tým Adidas Runners.

I když se to nezdá, jedním z hlavních partnerů seriálů bylo Letiště Praha. Tentokrát ale žádné hlavy v oblacích, pěkně pevně nohy na zemi. „Na Běhej s námi se mi líbilo, že není důležité, jak rychle běžíš, potkáváš spoustu známých a byla tady vždy skvělá atmosféra," dodala Pavlína Beňová.

Kdo se přidá při druhém ročníku?

Reklama