Hlavní obsah

Utíkej, tlusťochu! Členové pořadatelské služby na slavném maratonu čelí obvinění z urážek závodníků

Ne každý účastník maratonu jej běží kvůli tomu, aby zvítězil. Někteří startující chtějí zdoláním závodu překonat sami sebe, jiní běží pro radost, nebo třeba i pro dobrou věc. Každý, kdo takový závod absolvuje, si každopádně zaslouží obdiv. Londýnský maraton ale teď čelí obvinění z toho, že někteří jeho pomalejší účastníci byli vystaveni urážkám ze strany pořadatelské služby. S informací přišel Daily Mail.

Foto: Twitter: Joseph Glenny

Jack Glenny se svým bratrem Joem.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Jack Glenny, který se závodu zúčastnil se svým dvojčetem Joem, běžel maraton pro dobrou věc. Jeho cílem bylo podpořit nadaci, která se stará o nemocné cystickou fibrózou. Jenže dobrý úmysl mladíka měl být údajně silně poškozen členy pořadatelské služby, kteří měli jeho samotného i jeho bratra urážet.

Podle slov samotného Glennyho pokřikovali: „Utíkej, tlusťochu!" A to není vše. Po doběhu Glenny zaslechl, jak si jeden z členů stěžuje, že „tihle měli závod začít v šest ráno, to zkur*ené množství času, které jim zabralo, než to zaběhli!" Mladíci závod dokončili v čase sedm hodin, čtyři minuty.

Objevují se i další stížnosti na pořadatele

„Sedm hodin cítíte neustálou bolest, bojujete, abyste doběhl až do cíle a vydělal peníze pro charitu. A pak je to všechno zničeno..." neskrývá své zklamání Glenny. „Jeden z nejvýznamnějších okamžiků mého života byl poskvrněn," pokračoval mladík, který podle svých slov závod už nikdy nepoběží.

Na sociálních sítích i v médiích se následně začaly objevovat další stížnosti závodníků, které se týkaly jak organizace závodu, tak i chování pořadatelů. Na adresu některých účastníků měly mimo jiného zaznít třeba i věty jako: "Kdybyste nebyli tak tlustí, běželi byste rychleji!"

Hugh Brasher, ředitel akce, se omluvil, a šéfové maratonu slíbili, že obvinění vyšetří.

Reklama