Hlavní obsah

Běh lásky aneb Když nejde o sekundy. A jeden vzkaz pro Jacoba

Praha

Bylo jich na šest stovek a měli jediný cíl. Směr pražská Stromovka a běh na pět kilometrů - „závod“, který proběhl v sobotu na Valentýna. Když tento svátek, tak barevný odstín byl jasný, nálada také. Všichni se po startu spojili do jednoho hada, který se klikatil letenským stromovím.

Valentýnský běhVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Děti jdoucí, běžící, na koloběžce. Dědové, tátové, synové. Babičky, mámy, dcery. Manželé skoro připravující oslavy stříbrné svatby. Kostýmy vyjadřující radost - muž běžící s vránou, plyšovou vránou. Odvážlivec v kiltu, baletka, pes jako doprovod, kočárky.

„Super, nádhera. Pět kilometrů je v pohodě. Tohle je na rozběhání. Škoda, že není tepleji. Není to sranda, ale dá se to skousnout. Dáme ještě volejbal. Dneska už žádný sport, ale do divadla," zazněly hlasy běžců přímo na trati.

Pohodlná rovinka, která nedala většině zabrat. A přehřátý organismus také nikdo nemohl mít. Teploměr se usadil na minus jednom stupni. Nemálo běžců si „už pro ten pocit" nakonec dopřálo ještě jedno kolečko navíc.

Nadšení běžci

Valentýnský běh, v němž ani tak nešlo o čas, pořádala iniciativa RunCzech. Pár jedinců, kteří i v tento den závodili, co jim nohy stačily, se přesto našlo. Jedni mají blízko k běhu, radosti, další zase fascinují ubíhající vteřiny na stopkách.

„Jde o druhý ročník, zkusili jsme to. Lidé jsou nadšení, jsme rádi, že se baví. Takovou trať v zásadě každý zvládne. Akce byla pro páry, ale lidé mohli přijít i singl a na naší seznamce si mohli najít parťáka," řekl k akci Michal Vítů, běžec klubu Running Mall.

Akce se zúčastnil i zástupce redakce Behani.sport.cz, který vyslal po doběhnutí vzkaz pro Jacoba z běžeckého seriálu Fast Foot, který připravuje internetová televize Stream.cz. On nevěří, že jeho spolubojovník zaběhne tři půlmaratóny v Karlových Varech, Českých Budějovicích a Olomouci pod dvě hodiny. „Věřím, že to zaběhnu, Jacob bude pykat. Prohrál jsi!"

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články