Hlavní obsah

Sprint v New Yorku. Když pelášíte jako metro za miliardy

Metro v Londýně je minulost, takže další výzva. Na paškál si vzali kluci podzemku v New Yorku. James Heptonstall a Noel Carroll se postavili během, přirozeným to lidským pohybem, proti železniční síti za miliardy dolarů. Šlo o přeběhnutí ze stanice do stanice. Limit pouhých 85 sekund!

Sprint mezi stanicemi metra v New Yorku.

 
Článek

Tento rok si vyhlédli tito běžci největší rychlostní dopravní systém, cílem se stal New York. Město, které je nejlidnatější ve Spojených státech. Město, o kterém se říká, že nikdy nespí a které má také přezdívku Velké jablko.

Výzva, která zněla jasně: sprint mezi dvěma stanicemi. Jenže není sprint jako sprint, když se musíte vyhýbat kolemjdoucím, kteří nejeví dvakrát nadšení pro váš rekordní úprk.

Za vším stojí příprava, strategie, logistika. "Chce to trochu plánování. Zejména při vstupu a výstupu na stanicích," přiznal třicetiletý Heptonstall, bývalý atlet.

Výstup na Bowling Green Station na Manhattanu - výběh po schodech a 410 metrů po silnici na Wall Street Station. Na vše měl běžec 85 sekund.

Přesto. Souprava dorazila do cílové stanice, dveře se otevřely a běžec nastoupil s úsměvem. Dal to!

„Všechno nejdříve připravíme na papíře, abychom zjistili, zda je výzva reálná. Ale počasí, chodci, provoz, rychlost vlaku, to je mimo naší kontrolu, takže si nemůžete být jistí, že budete mít úspěch," dodal pokořitel železného oře.

Reklama

Související témata: