Hlavní obsah

Krále v běhu po čtyřech si lovec spletl s divočákem. Chtěl ho zastřelit

Praha

Zní to neuvěřitelně, ale je tomu tak. Muž z Japonska, který běhá po čtyřech jako opice, letěl přes půl světa, aby byl v Oaklandu podroben vědeckému výzkumu. „Legrační, líbí se mi to,“ nechal se slyšet Keniči Ito pro server sfgate.com, který tímto stylem peláší rychleji než někteří po dvou.

Atlet běhající po čtyřech

 
Článek

Televizní štáb mu před pár dny poslal letenku, aby se dostavil do výzkumného centra Samuel Merritt University ve Spojených státech. Tam mu bylo připevněno na tělo 76 detektorů pohybu, aby mohla být provedena důkladná analýza jeho běhu.

„Chystáme se získat nějaké skvělé informace," pronesl televizní moderátor k této vědecké akci.

Po pěti hodinách ladění japonský školník, který je patrně nejrychlejším školníkem na světě, mohl předvést své běžecké umění. Tomu se Ito věnuje už devět let. Navštěvuje v Tokiu například zoologickou zahradu a studuje život primátů. Takový je život atleta narozeného v roce 1982, který doufá, že se jednou bude běhat po čtyřech i na olympijských hrách. Zatím mu ale není všude přáno. Už ho stavěla i policie, když chodil po ulici po čtyřech. Jak jinak. Když trénoval v horách, dokonce ho chtěl lovec zastřelit. Spletl si ho s divočákem. Naštěstí vše dopadlo dobře.

V roce 2013 zaběhl Ito v Tokiu světový rekord na sto metrů v čase 16,87 sekundy. Nyní byl posetý diodami, které blikaly jako světlušky za zářivé noci. Po akci mu počítač vše spočítal a vypustil data na svět. Po přezkoumání bylo potvrzeno, že Ito „demonstruje přizpůsobivost lidí".

Po výzkumu Ito odletěl zpět do Japonska a štáb dokumentárního pořadu se po tomto rozlousknutém ořechu vydal objasnit příběh farmáře, který je údajně schopen zhypnotizovat býka.

Reklama

Související témata: