Hlavní obsah

Vitamínový doping. To jsou sofistikovaná rajčata

Praha

Dochází vám síla, máte chuť se osvěžit, a to i při běhu? Existuje řešení. Dejte si čerstvé rajče, které je bohaté na betakaroteny a vitamíny. Běh bude poté mnohem sladší. Jak toho docílit? Stačí si pořídit sofistikovaného rajčatového robota, usadit ho na záda a vyrazit s pocitem, že v případě nutkání můžete pozřít vychlazený zásobník energie.

Rajčatový robot, který má dodat běžcům energii. Konečně je tu!

 
Článek

Takzvaný Tomatan zažene hlad i žízeň. Na trh s ním přišel japonský výrobce potravin Kagome. Mechanický batoh pojme sedm středně velkých rajčat a váží osm kilogramů. Pokud by pro vás byla tato váha moc, stačí se přeorientovat na menší typ. Šestikilový mini batoh dávkuje dvanáct cherry rajčátek, která jsou lepší i pro konzumaci.

Stačí zmáčknout knoflík a váš běžící přítel vám přesnými pohyby svých paží naservíruje pokrm, který jste si vyžádali.

„Chtěli jsme najít způsob, jak se budou moci rajčata používat i při sportu, tak jsme vyvinuli tohoto robota, aby bylo jídlo mobilnější. Rajčata jsou zdravá a pomáhají proti únavě," nechal se slyšet výzkumník Shigenori Suzuki.

Podle lékařských zpráv běžec dostane výživově zdravý pokrm, který obsahuje vitamíny A a C. Dále kyselinu alfa-lipoovou, která působí v organismu společně s enzymy při procesech povzbuzujících energii.

Otázkou zůstává, zde není vhodnější si na maratón nechat tento batoh doma a rajče si dát až po doběhnutí. Ale záleží na každém...

Pokud budete mít možnost, využijete tohoto robota?
Ano, bude to příjemné.
16,2 %
Uvidím, zatím nevím, kde ho pořídit.
5 %
Ne, běhám na něco jiného.
78,8 %
Celkem hlasovalo 321 čtenářů.

Reklama

Související témata: