Hlavní obsah

Býk nabral běžce na rohy. Extrémní hrátky skončily dírou ve stehně

Praha

Americký turista poznal sílu býka. Přesně jeho rohů. V tradičním a nebezpečném běhu nezvládl situaci na festivalu ve španělské Salamance. Po nabrání a nerovném boji skončil s krvavou ránou ve stehně, která měřila šestnáct palců. Následovala tříhodinová operace.

Běh před býky může být opravdu nebezpečný.

 
Článek

Benjamin Miller se po operaci dostal mimo ohrožení života, ale je pravděpodobné, že dvacetiletý Američan podstoupí další zákroky. Nečekaný zádrhel pro turistu z Georgie.

„Není to nejhorší zranění, které jsem viděl, ale je to největší rána, kterou jsem operoval," řekl k zákroku pro The Telegraph lékař Enriqu Crespo.

Miller podstoupil operaci zad, stehen a hýždí. Podle radního Pedro Munoze utrpěli další dva muži méně závažné zranění. Šlo o muže ze Skotska a Španělska.

Padesát tisíc dorazilo

Fiesta je tradičním svátkem ve Španělsku, který má své fanoušky. Ale také kritiky. Událost přitahuje i hodně cizinců, což zvyšuje riziko. Oni berou tento běh jako zpestření své dovolené. V drtivé části muži se snaží dokázat sílu a podstupují riziko, že je býk může zranit. A zde nepomohou jen rychlé nohy.

Na zmíněný svátek, který trval čtyři dny, dorazilo až padesát tisíc lidí. A právě úprk před býky je tradiční událostí, která ale může přinést zdravotní komplikace.

Běhat je krásné, ale s býky určitě rizikovější. K tomu připočtěme stres, paniku, adrenalin, vyplašený dav. To vše může způsobit problém, což ví už i dvacetiletý Američan, který na návštěvu v Ciudad Rodrigo nikdy nezapomene.

Reklama

Související témata: