Hlavní obsah

A Česko běží: Možnost porovnat síly každý měsíc

Petr LundákSport.cz

Na začátku letošního roku odstartovala Loap Pražská běžecká tour Vaší ligy 2015. Jedná se již o pátý ročník tohoto seriálu 12 závodů na 5 a 10 kilometrů. Běží se na příjemné rovinaté trati podél břehu Vltavy v pražském Braníku.

Foto: Archiv autora

I v Praze se běhá.

Článek
Fotogalerie

Loap Pražská běžecká tour vaší ligy nabízí běžcům možnost každý měsíc porovnat výkonnost s ostatními na tratích 5 a 10 kilometrů. Při pravidelných účastech běžci mohou také porovnávat i vlastní časy v průběhu roku.

V období leden až březen a září až prosinec se běhá zpravidla poslední sobotu v měsíci od 11:00. V období duben až srpen se pak běhá vždy poslední středu v měsíci od 19:00.

„Termínová listina je upravena s ohledem na větší závody a státní svátky. Kapacita závodů je omezená a je možné se přihlásit přímo na našem webu vaseliga.cz," přibližuje hlavní organizátor běžecké tour, Petr Lundák.

V loňském ročníku se Pražské běžecké tour zúčastnilo celkem 776 běžců, kteří si dohromady připsali 1 562 účastí. „Nejlepší běžci v jednotlivých závodech i celkově získávají ceny od partnera celé běžecké tour, Loapu. Neoceňujeme však pouze nejlepší, ale také závodníky, kteří se zúčastní alespoň poloviny našich závodů. Tyto závodníky neodradí žádné počasí a toho si opravdu vážíme," doplňuje Petr Lundák.

V letošním ročníku není nouze o rekordy. V prvním lednovém závodě překonala ženský rekord trati na 5 kilometrů Barbora Doubková v čase 0:19:28. Na konci ledna byl překonán traťový rekord na 10 kilometrů. Ten teď činí 0:33:12 a jeho držitelem je Jiří Čípa.

Reklama