Hlavní obsah

Atletický přízrak, který se vymyká fyzikálním zákonům. A to v 95 letech!

Klobouk dolů, dámy a pánové. Tenhle výkon zaslouží neskonalé uznání. Každý ví, kdo je Usain Bolt, král sprintu. Ale ne jen on, je světovým lídrem. K Jamajčanovi se řadí i Charles Eugster, který zaběhl nejrychlejší čas na 200 metrů ve své kategorii. Je mu 95 let!

Pětadevadesátiletý Charles Eugster vytvořil ve své kategorii rekord v běhu na 200 metrůVideo: silvergreysportsclub.com, youtube.com/user/silvergreysportsclub, Reuters

 
Článek

Rekord padl na atletickém mítinku v Londýně. Zubař v důchodu, který začal cvičit po osmdesátce, zaběhl čas 55:48 sekundy a překonal rekord z roku 2013, který činil 57:88.

Atlet Orville Rogerse přišel o nejlepší čas. A to podle sportovního klubu Silver Grey Eugster zaběhl i britský rekord na šedesát metrů. Než se dal na běh, omámila ho po šedesátce kulturistika a vzpírání. Nikdy není pozdě.

The Telegraph označil tohoto atleta za nejzdatnějšího důchodce, který se nevěnuje jen běhání. Podle deníku jí tento čiperný chlapík dopoledne čerstvé ovoce a po tréninku si dává doušky proteinového nápoje.

„Úspěšné stárnutí vyžaduje práci, dietu, cvičení a obrovský duševní a fyzický potenciál. Tělo může být přestavěno v každém věku a nový život začíná," píše Eugster na svých webových stránkách. Něco na tom bude, co myslíte?

Reklama