Hlavní obsah

Češka je po hodině běhání najedená, přijímá energii ze slunce. Díl druhý

Praha

Pokud někdo přijde s něčím nečekaným, vždy se najdou reakce, které vzbudí ohlas. Stejně tomu tak bylo u Moniky Kunovské, která běhá, ale přijala pránu, je brethariánka. „Nejím, běhám a cvičím čchi-kung. Ten mi umožnil, že vědomě přijímám pránu, tím mi bylo umožněno, že nemusím jíst. Je to stav, který teď je,“ tvrdí běžkyně. Protože první článek vzbudil velký ohlas, přinášíme druhý díl. Další pohled na tento životní styl spojený s běháním.

Monika Kunovská přešla na pránu.Video: Sport.cz

 
Článek

Monika Kunovská běhá čtyřikrát týdně, celkem uběhne pětačtyřicet kilometrů. Pro člověka, který nejí, jde o výkon, který každý nedokáže patrně přijmout. Kde jsou živiny, bílkoviny, sacharidy, tuky, vitamíny, minerály?

„Vy normálně přijímáte fyzickou stravu, to je maso, rostliny, ovoce. Rostliny potřebují slunce, aby vyrostly. Ty sní živočichové, ty poté sníte vy. Já ten proces jen zkracuji, přijímám energii ze slunce, ze vzduchu," vysvětluje žena svůj současný životní styl.

„Slunce je nejrychlejší nabíječ. Já když si sednu na dvacet minut na sluníčko, tak se naobědvám a navečeřím, je mi úžasně," tvrdí Kunovská. Je pravda, že při této argumentaci o jejím jídelníčku mnozí znejistí.

Citace z prvního článku
„V přírodě přijímám energii. Po hodině běhání jsem najedená.“
„Mluvila jsem se skálou, vnímala jsem proud šedé energie, v tom okamžiku jsem si uvědomila, že to jsou minerály, uvědomuju si, že jsem propojená se zemí.“
„Normálně piju vodu, kávu, čaje, když mám žízeň. Když mám na něco chuť, tak si trochu dám.“
„Na úrovni vědomí a duše, tak vím, že to je správná cesta a jsem šťastná.“

Když začínala s běháním, měla tepovku 170 a čas okolo 7:10 na kilometr. Dnes, když, jak říká, nejí, jsou její časy lepší, což mohou dosvědčit běžci, kteří s ní běhají. Ale ne vždy s nimi celý trénink vydrží, občas se vzdálí.

„Zjistila jsem, že při rychlém tréninku, když běžím pod pět minut na kilometr, tak nečerpám energii, ale vyčerpávám," přiznává Kunovská, která ale má podle svých slov řešení. „Oběhla jsem si katedrálu, načerpala energii, kterou jsem vydala, pak jsem byla dobrá."

Co je čchi-kung
Čchi-kung je obecně vnímáno jako tradiční čínské cvičení, které pěstuje „vitální energii“. Všeobecný název označuje praxi, která se zabývá kultivací (zušlechťováním) lidského těla. (zdroj Wikipedia)

Podle Kunovské jde i energii čerpat. Například do kloubů. „Představuju si, že si energii do kloubů ukládám. Energii jsem si vědomě posílala do šlach v nohách, poté mi první tři kilometry nohy odskakovaly od země. Později mi došlo, že jsem si naplnila šlachy. Vědomě si můžete doplňovat energii do šlach a zlepšovat kvalitu běhu a rychlost. Jsem o tom stoprocentně přesvědčená," dodává Kunovská.

Dokázali byste přejít na pránu a nejíst?
Ano
12,1 %
Nevím
16,6 %
Ne
71,3 %
Celkem hlasovalo 8573 čtenářů.

Reklama

Související témata: