Hlavní obsah

Hvězda F1 zapomněla na kokpit. V Malajsii se vydrápala do 88. patra

Žádné sezení v kokpitu formule 1. Nico Rosberg se rozhodl před Grand Prix Malajsie k nečekanému sportovnímu výkonu. Německý pilot vyběhl na Petronas Towers. Jeho nohy musely zdolat 88 pater a 2170 schodů! Kdo má problém vyjít pět pater, asi tuší, že tohle byla dřina.

Jezdec Formule 1 Rosberg vyběhl 2000 schodů na Petronas Towers v Kuala LumpuruVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Rosberg po kratší domluvě s ochrankou, že opravdu nepotřebuje výtah, ale že hodlá použít schodiště, se vydal na boj s vlastním tělem. On a další dva odvážlivci se rozběhli na vrchol věže, aby si mohli užít po pár minutách dřiny nádherné panorama Kuala Lumpur, které je největším a zároveň hlavním městem Malajsie.

Rosberg se rozhodl pro nadcházející podnik F1 okořenit přípravu, trochu ji ale odklonil na jinou úroveň. A i když si nečekaný sportovní zážitek užil, ví, že jeho ideální den vypadá odlišně.

„Se ženou bychom byli rádi sami na našem místě v Monaku. Ona by udělala zdravé palačinky, předtím bychom šli na kolo a měli oběd na pláži. Odpoledne bychom si dali šlofíka, podívali se na západ slunce. Poté by žena uvařila večeři z čerstvé zeleniny z naší biozahrady a večer bychom usnuli u vzdělávacího dokumentu. Tento den musím udělat hodně brzy," přiznal s úsměvem devětadvacetiletý závodník Mercedesu pro Daily Mail. Když měl ale za sebou tisíc schodů, do smíchu mu nebylo.

Pozadu s běháním nezůstal ani další pilot nejrychlejších strojů. Jenson Button je znám také jako běžec. Před pár dny si zaběhl deset mil, což je více než šestnáct kilometrů.

Reklama