Hlavní obsah

Snaha v exotickém Kataru vyhasla. Nepomohli ani dělníci v žabkách

Praha

Mělo jít o velkou slávu a pokus o rekord, ale vše dopadlo úplně jinak. Akce se dostala údajně až na stůl katarské atletické federace, která chce zjistit, co a jak skutečně bylo. Snem bylo uspořádat maratón, který bude zapsán v Guinessově knize rekordů. Stačilo, aby se na start postavilo padesát tisíc běžců. Ouvej, v poušti se nezadařilo.

Foto: qatarmegamarathon.com/en

Mapa maratónského závodu, který se měl uskutečnit v Kataru.

Článek

Snaha dostat na start běžce, kteří by mohli založit v tomto počtu i větší město, samozřejmě běžecké. Ale mezi běžci nebyli údajně jen běžci. Někteří „konkurenti" měli na nohách žabky a přišli v džínách, což není zrovna sportovní oděv na čtyři hodiny běhu, popsal příběh The Telegraph.

Nakonec neběžel nikdo. Maratón se měl uskutečnit už 6. února, poté byl přesunut na 27. března. Tedy do termínu, kdy je v Perském zálivu ještě větší sluneční výheň, která dosahuje vysoko přes třicet stupňů.

Žádný startovní výstřel ale nezazněl. Pořadatelé vzdali pokus o rekord, když nenaplnili chtěnou kvótu běžců. Maratón tak skončil dosti předčasně a dělníci v žabkách a riflích byli naloženi do autobusů a odvezeni.

Zmatek a chaos

Akci organizoval Al Sadd Sports Club, ale tento podnik se mu nevyvedl. „Byla to jedna z nejvíce zmatených a chaotických události, které jsem se ke své nelibosti účastnil," citoval místní plátek Doha News jednoho z běžců.

„Nejhorší bylo, že tam bylo velké množství dělníků, kteří na sobě neměli správné běžecké oblečení. Někteří chtěli odejít, ale nemohli," přidal se další z běžců. Nakonec mělo být zaregistrováno 33 tisíc běžců, včetně dělníků.

„Pokud někdo nechtěl běžet, mohl jít do svého autobusu," vysvětloval mluvčí klubu Mega Gonzales Cervantes s tím, že mělo jít o dobrovolnou žádost o účast.

Reklama

Související témata: