Hlavní obsah

Budu běhat, dokud tělo vydrží, říká matka dvou dětí. Bojuje s mozkovou obrnou a kochá se

Praha

Dvaatřicetiletá Meghan Walshová je matkou dvou dětí, pracuje a ráda běhá. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby tato mladá žena netrpěla mozkovou obrnou. Právě sportem se snaží s nepřízní osudu bojovat. A to ve velkém. Rozhodla se totiž absolvovat newyorský půlmaratón. Příběh mladé Američanky pocházející z Cortlandt Manor ve státě New York může být inspirací i pro ostatní.

Foto: teamforkidsblog.com

Dvaatřicetiletá Meghan Walshová se nevzdává.

Článek

„S mozkovou obrnou jsem se již narodila. Z medicínského hlediska trpím mírnější formou, přesto toto onemocnění ovlivňuje můj každodenní život, mé svaly, celé mé tělo," řekla Meghan Walshová, matka dvou pětiletých dětí, pro server teamforkidsblog.com.

Běžeckou akci na Manhattanu, United Airlines NYC Half Marathon si nevybrala náhodou. „V centru města často běhám, takže tuto oblast znám. A je opravdu nádherná. Žijeme tu, děti zde chodí do školy. A pohledy, které se podél řeky Hudson člověku naskytnou, jsou natolik krásné, že se musím občas zastavit, pokochat se a pak teprve běžet dál," popisuje svou vášeň pro běh v centru New Yorku Meghan Walshová.

Běhat přitom začala teprve před rokem a od začátku letošního roku už absolvovala dvanáct běžeckých závodů, při kterých musela překonávat i fyzickou bolest, jež jí onemocnění způsobuje. „Jsou dny, kdy mě tělo vůbec neposlouchá a nemohu dělat téměř nic. Jsou ale i dobré dny, kdy si naopak uvědomím, že se musím snažit o to víc," vysvětluje.

Hudba je pro ni motivací

Aby se do běhu co nejvíce ponořila, v její sportovní výbavě nesmějí chybět sluchátka do uší. „Rock, country, pop, metal, alternativní hudba... mám ráda jakoukoliv muziku. Hudba mě neskutečně motivuje a díky ní také vydržím dlouho běžet. Někdy se tóny ze sluchátek nechám tak unést, že si začnu zpívat. A zpívám prý hodně nahlas," směje se.

Newyorský půlmaratón, který nese, zejména pro Meghan, symbolický podtitul Run For Life (Běh pro život), se uskutečnil 15. března. A dvaatřicetiletá Meghan ho absolvovala pod hlavičkou organizace Team For Kids. Tato komunita totiž shání finanční prostředky, díky kterým by mohla realizovat fitness programy právě pro ty nejmenší.

„Myslím, že je velmi důležité, aby děti žily zdravý a aktivní život již od útlého dětství. I proto věřím, že sama musím běhat, abych zůstala zdravá a byla zároveň dobrým příkladem pro své vlastní děti," vysvětluje mladá žena, která ani na vteřinu neuvažovala, že by se i vzhledem ke svému zdravotnímu stavu běžecké vášně vzdala. „Budu běhat tak dlouho, dokud to moje tělo vydrží," dodává rozhodně Meghan Walshová.

Reklama