Hlavní obsah

Držte si čelovky. Startuje Noční běh pro Světlušku

Praha

Většina z nás si takovou situaci neumí představit. Ale může si ji vyzkoušet na vlastní oči. Ano, oči. Charitativní běh tmou na podporu nevidomých pořádá Světluška 16. dubna v pražské Stromovce. Příležitost připojit se k roji mihotavých světýlek dostanete také 23. dubna i v Brně v areálu Riviéra.

Foto: svetluska.net

Tata Bojs trénují na Noční běh pro Světlušku. Nic se nesmí podcenit.

Článek

„U Nočního běhu pro Světlušku platí stoprocentně, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Jenom si místo olympijské pochodně rozsvítíme čelovky a symbolicky tak propojíme svět vidících a nevidomých," vysvětluje Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Kdo chce, může se zapojit i více. Zájemci si budou moci vyzkoušet taky tzv. trasování, tedy běh se sportovcem se zrakovým postižením, nebo se nechat namasírovat od nevidomých masérů.

V Praze i Brně se startuje ve 21.00 hodin. V Praze čekají na sportovce trasy dlouhé 3 nebo 5 kilometrů, v Brně je přichystán 3,5 kilometru dlouhý běžecký okruh.

O hudební rozcvičku se postará kapela Tata Bojs, která chystá speciální koncert. A jak je vidět podle fotografie, pilně už chlapci trénují. „Předtím než se v květnu ukryjeme do studia kvůli nahrávání nového alba, je třeba si trochu provětrat hlavu, že ano. Takže zahrát si ve Stromovce od 20 hodin náš speciální elektro-akustický koncert, a pak se ještě rozeběhnout do tmy, nám přišlo jako ideální příprava," říká s úsměvem Milan Cais, frontman kapely Tata Bojs.

Mezi běžce s čelovkami se zařadí i kardiochirurg Jan Pirk, fotbalisté David Lafata, Lukáš Vácha nebo třeba cvičitelka Hanka Kynychová.

Reklama

Související témata: