Hlavní obsah

V Londýně zaběhl maratón kůň, v Praze i Pan tužka

Radost, zábava a někdy i nechápavé pohledy, ale proč ne. Bývalý policejní detektiv se rozhodl, že se stane nejrychlejší zdravotní sestrou, která uběhne tradiční maratón v Londýně. S tratí má zkušenosti, loni absolvoval dvaačtyřicet kilometrů převlečen za koně.

Foto: www.essexchronicle.co.uk

Neil Casey je připraven. Jen vyběhnout.

Článek
Fotogalerie

Neil Casey se 26. dubna probudí do netypického rána. Navlékne ohoz zdravotní sestry a vyrazí na trať, předtím se účastnil už jedenácti maratónů.

Ale nejde jen o snahu se zviditelnit, Casey si klade vyšší cíle. Hodlá vybrat dva tisíce liber pro nemocnici a pro záchranáře jižní Anglie, kteří se starají o labradory a retrívry. Obě tyto charitativní organizace jsou totiž blízko jeho srdci. A to i z důvodů, že jeho dcera měla v roce 2013 vážný problém s krevní srážlivostí.

„Opravdu se na tu výzvu těším. Příprava je pryč, cítím se trochu unavený, ale to bude dobré, dostanu se z toho," věří si bývalý detektiv.

Zdravotní sestra vedle závodníka F1

„Je to také o štěstí, závisí na počasí, jak reaguje tělo, maratón v Londýně je hodně klikatý," dodal muž, který pracoval jako policejní detektiv šestnáct let, nyní je soukromým očkem.

S nápadem přišel běžec už při loňském maratónu. Chtěl začít v převleku koně a v půlce se převléci, ale nedostal se k druhému kostýmu, přesto doběhl jako kůň v čase 3 hodiny a čtyřicet minut.

Jelikož není maratónským novicem, postaví se do přední řady. Vedle něj bude stát i závodník F1 a světový šampión Jenson Button. „Běžet se všemi celebritami bude legrace. Možná budu mít i fotku s Jensonem," směje se neobvyklá zdravotní sestra, která jako táta dvou dětí běhá v průměru šedesát mil týdně.

Reklama

Související témata: