Hlavní obsah

Tohle nebylo chytré. Slavil předčasně a sok ho sfouknul jako svíčku

Zápas končí v poslední sekundě, závod po protnutí cíle. Jasná věc. Ale ne každý na toto v euforii vždy pamatuje. Francouz Tanguy Pepiot slavil, mával divákům v cílové rovince, ale kde se vzal, tu se vzal soupeř, který ho sfoukl jako svíčku. Výhru bral Meron Simon.

Slavil. Ale předčasně.

 
Článek

Více než tři tisíce lidí vidělo toto překvapivé představení pří závodu amerických univerzit. Sto metrů před cílem Pepiot zpomalil, už se viděl s výhrou v kapse.

Fanoušci řvali, aby upozornili, varovali, že jeho vítězství je ohroženo. Výstraha přišla pozdě, než se vzpamatoval, byl v cíli jako druhý. Simon zaběhl čas 8:57, 86 a překonal svůj odobní rekord o patnáct sekund.

„Myslel jsem, že je daleko, pak jsem slyšel, že lidi blázní. Řekl jsem si, že asi neví, že jsem za ním. Dal jsem do toho všechno," citoval překvapivého vítěze Dailymail.

On vyhrál, přesto ale šel utěšovat poraženého, který na tuto porážku patrně nikdy nezapomene. „Tohle se mi stalo poprvé, ujišťuju vás, že to bylo naposledy. Slyšel jsem křik, byl jsem překvapený, podíval jsem se na obrazovku a říkal si, někdo se blíží," dodal zklamaný Francouz po akci, která proběhla v americkém Eugene. Než si dal všech pět dohromady, bylo pro tentokrát pozdě.

Reklama