Hlavní obsah

Chyba jednoho dohnala druhé k pláči: 300 lidí pykalo

Praha

Je to pech. Jedna chyba, která muže zhatit vaše běžecké plány na boj s časem. Chcete si ho vylepšit? Nezáleží jen na vás. Pokud se organizátor závodu sekne a při desetikilometrové trati vám tři kilometry přidá, tak si osobní rekord určitě nezlepšíte. A tohle se stalo při Bournemouth Bay Run na jižním pobřeží Anglie v hrabství Dorset.

Foto: Facebook: Bournemouth Bay Run

Běží, běží a běží. Kolik uběhnou?

Článek

Traťový maršál způsobil chaos, takže prvních 300 běžců z 1200 zavedl na špatnou cestu. Místo, aby zabočili, běželi stále rovně. Pro začátečníky, pro méně zdatné, tak nastal problém. Někteří dobíhali do cíle se slzami v očích.

Po konci celé akce organizátoři slíbili, že vše vyšetří. "Je to neomluvitelné," popsal rozhořčení server dailymail.com, když citoval Hayley Jamesovou, která je ve čtvrtém měsíci těhotenství. "Viděli jsme hodně lidí, kteří na konci šli, někteří brečeli, bylo mi jich líto," přidal se Andy Isaac.

Omluva a 14 liber zpět

"Omlouváme se všem běžcům, kteří byli postiženi. Jako gesto dobré vůle jsme jim napsali, že nás mohou kontaktovat, vrátíme jim startovné. Chápeme, že dlouho trénovali na tuto akci, je těžké se vcítit do jejich pocitů," zaznělo z úst povolaných, kteří závod pořádali. Vráceno by mělo být každému, který si uběhnul více, čtrnáct liber, což je 500 korun.

Tento závod je pořádán třiatřicet let, až letos se přihodila tato nesnáz, což není tak strašné, kdy si připomeneme film - Jáchyme, hoď ho do stroje. "Náš ústav se vám, pane Hudečku, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let," pravil psychiatr Chocholoušek.

Tady přišla první omluva po třiatřiceti letech...

Reklama